8 C
Пловдив
вторник, февруари 27, 2024

За последната година: Летище Пловдив отчита ръст на полетите

Летище Пловдив отчита чувствително увеличение на броя на полетите за последната една година. В момента Фондът за развитие на летището, в който членуват няколко общини от региона, преговаря за разкриване на нови линии до градове в Германия и атрактивни дестинации до Италия и Испания.

През зимния период има по пет чартърни полета на седмица – от Анталия до Пловдив и обратно. Възстановява се редовната линия Тел Авив Пловдив, която ще стартира отново на 19-ти януари. Изключителен интерес има и към чартърите от Белфаст до Пловдив. По план пристигат и много английски туристи с новата редовна авиолиния от Манчестър.

За тази зима полетите, които са свързани със зимните курорти, стават все повече в сравнение с миналия сезон, когато съществуваше единствено авиолинията от Белфаст, заяви председателят на Съвета на директорите на летище Пловдив Дойчин Ангелов, цитиран от БНР. Капацитетът на летището е да обслужва един милион пътници годишно.

„До края на 2023 г. имаме 230 000 пътници и работим да ги увеличим“, подчерта той, като припомни, че за откриване на нови авиолинии са необходими стимули и облекчения за авиокомпаниите и съответно подкрепа от Фонда за развитие на летище Пловдив.

Related Articles

Реставрират Форумите Юг и Изток с пари от проекта „По пътя на Античността“

Финансирането е след одобрена концепция за общ туристически маршрут на Пловдив, Стара Загора и Хисаря Пловдив, Стара Загора и Хисаря ще създадат съвместен мащабен туристически...

Готов е Оздравителният план за столичния Завод за отпадъци

Готов е Оздравителният план на Столичното предприятие за третиране на отпадъци /СПТО/. Той е разработен след получения през януари...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ