23 C
Пловдив
събота, юни 15, 2024

За последната година: Летище Пловдив отчита ръст на полетите

Летище Пловдив отчита чувствително увеличение на броя на полетите за последната една година. В момента Фондът за развитие на летището, в който членуват няколко общини от региона, преговаря за разкриване на нови линии до градове в Германия и атрактивни дестинации до Италия и Испания.

През зимния период има по пет чартърни полета на седмица – от Анталия до Пловдив и обратно. Възстановява се редовната линия Тел Авив Пловдив, която ще стартира отново на 19-ти януари. Изключителен интерес има и към чартърите от Белфаст до Пловдив. По план пристигат и много английски туристи с новата редовна авиолиния от Манчестър.

За тази зима полетите, които са свързани със зимните курорти, стават все повече в сравнение с миналия сезон, когато съществуваше единствено авиолинията от Белфаст, заяви председателят на Съвета на директорите на летище Пловдив Дойчин Ангелов, цитиран от БНР. Капацитетът на летището е да обслужва един милион пътници годишно.

„До края на 2023 г. имаме 230 000 пътници и работим да ги увеличим“, подчерта той, като припомни, че за откриване на нови авиолинии са необходими стимули и облекчения за авиокомпаниите и съответно подкрепа от Фонда за развитие на летище Пловдив.

Related Articles

Нощ на индустрията в Стара Загора среща работодатели и младежи

Нощ на индустрията предстои в Стара Загора. Първото по рода си събитие цели да осигури директна връзка между работодателите и всички желаещи да се...

До месец: Избират изпълнител за реконструкцията на ГКПП „Капитан Андреево“

Предвижда се разширяване на съществуващия и изграждане на втори терминал До един месец ще бъде избран изпълнител за реконструкцията на ГКПП „Капитан Андреево. Това съобщиха...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ