27 C
Пловдив
петък, юни 14, 2024

Затварят за пореден ремонт столичната улица „Шишман“

За пореден ремонт от днес е затворено движението по централната улица „Цар Иван Шишман“ в София. Спира се преминаването на автомобили по кръстовището на улиците „Шишман“ и „Гурко“ за срок от три седмици, се казва в съобщение на Столична община.

По време на строителните дейности ще бъде изградена нова подземна инфраструктура, пътна основа и настилка.

С цел физическо ограничаване на скоростта в зоната ще бъде изпълнен проект за цялостно повдигане на кръстовището. То попада в така наречаната „Зона 30“, в която разрешената скорост за движение на автомобилите е 30 км/ч.

Повдигането на пешеходната пътека става около месец след трагичния инцидент, при койтно пиян шофьор уби на място ученик. Скоростта, с която шофьорът е карал автомобила, е била 88 км/ч според съдебната експертиза.

От 2018 г. ул. „Цар Иван Шишман“ е почти непрекъснато в ремонт, както и съседната улица „6-ти септември“. Строителните дейностите са в обхвата на проекта за модернизация на централната градска част, Зона 2.

Related Articles

Българин декорира мост в Гьотеборг като „лего” играчка

Българският художник Христо Гелов, който от години се изявява на европейската арт сцена преобрази мост в Гьотеборг. Декорира го с елементи на лего игра....

Пак нови разписания и маршрути на влакове заради ремонта на гара София

От понеделник - 17 юни, влизат в сила промени в разписанията и маршрутите на някои влакове, други няма да се движат, но пътниците ще...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ