14 C
Пловдив
сряда, октомври 4, 2023

Заради ремонт: Затварят Националния музей на образованието в Габрово

Поради ремонтни дейности Националният музей на образованието ще бъде затворен за посещения до края на месец март 2023 г., информират от институцията. Дейностите, които ще се реализират са част от инвестиционен проект „Основен ремонт, реставрация и модернизация на стара сграда на НАГ и НМО – Габрово”, който бе разработен и одобрен в три етапа при изпълнение на предвидените ремонтни и реставрационни дейности.

През 2018 год. бе финансирана и завършена първа част „Спешен ремонт на сутерен и английски двор в Национален музей на образованието” от Етап 1 на проекта.

През 2022 год. бе изпълнена втората част от Етап 2 на проекта включващ „Основен ремонт на покрива на Националната Априловска гимназия и Национален музей на образованието”.

След проведена процедура по ЗОП на 14.12.2022 г. бе сключен договор със строител за изпълнение на дейностите по Етап 2 на проекта, включващ „Подмяна на дограма и реставрация на фасадата на сградата на Априловска гимназия и НМО“.

Related Articles

До 4 месеца: Северният парк в София ще има скейт зона

До четири месеца ще бъде готов скейт паркът в Северния парк в София. Съоръжението ще има 2 основни секции – „Стрийт“ и „Боул“ –...

Проект “Шарена фабрика” съживява стари сгради в Голяма Желязна

Запустялото училище в троянското село става международен образователен център Старото училище в село Голяма Желязна в община Троян отваря отново врати за един ден на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ