13 C
Пловдив
неделя, април 21, 2024

Заради ремонт: Затварят Националния музей на образованието в Габрово

Поради ремонтни дейности Националният музей на образованието ще бъде затворен за посещения до края на месец март 2023 г., информират от институцията. Дейностите, които ще се реализират са част от инвестиционен проект „Основен ремонт, реставрация и модернизация на стара сграда на НАГ и НМО – Габрово”, който бе разработен и одобрен в три етапа при изпълнение на предвидените ремонтни и реставрационни дейности.

През 2018 год. бе финансирана и завършена първа част „Спешен ремонт на сутерен и английски двор в Национален музей на образованието” от Етап 1 на проекта.

През 2022 год. бе изпълнена втората част от Етап 2 на проекта включващ „Основен ремонт на покрива на Националната Априловска гимназия и Национален музей на образованието”.

След проведена процедура по ЗОП на 14.12.2022 г. бе сключен договор със строител за изпълнение на дейностите по Етап 2 на проекта, включващ „Подмяна на дограма и реставрация на фасадата на сградата на Априловска гимназия и НМО“.

Related Articles

Община Варна започва пълна проверка на жилищния си фонд

Община Варна ще направи проверка и цялостен анализ на жилищния фонд, с който разполага. Обект на проверката ще бъдат ведомствените жилища, както и фонд...

Лекции, работилници и конкурси в Седмицата на ландшафтната архитектура

започва на 22 април в Лесотехническия университет в София, информират организаторите. Програмата е богата и включва различни тематични активности. Предизвикателство за студентите е...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ