13 C
Пловдив
неделя, април 14, 2024

Заради новия затвор: Ремонтират ВиК мрежата в дупнишкото с. Самораново

Обществена поръчка за изготвяне на работен проект за цялостна реконструкция и ремонт на ВиК мрежата в с. Самораново обяви Община Дупница. В селото се прави нов модерен затвор за 400 лишени от свобода мъже, а местните хора прекратиха протестите си срещу изграждането му, след като правосъдното министерство даде гаранции, че проблемът с питейната вода за селото ще бъде разрешен.

И предишният правосъден министър Крум Зарков, и настоящият – Атанас Славов, са дали дума на жителите на Самораново, че ще съдействат пред МРРБ да бъде направена цялостна реконструкция и ремонт на ВиК мрежата, след като на територията на селото се изгражда такъв голям комплекс, за който също трябва да бъде осигурена вода.

По груби пресмятания ще са необходими 5-6 млн. лева, които засега не са осигурени. Двамата министри на няколко пъти посетиха обекта. Започнала е обаче процедурата по изработване на работен проект, за което Общината е заложила по бюджета 100 000 лева.

Related Articles

Одобриха визията за новата многофункционална зала в Казанлък

Проектанти на спортното съоръжение са "Киряков Архитекти" Одобриха визията и функционалността на новата спортна зала, която предстои да бъде изградена в Казанлък. На обсъждането на...

Изграждат пречиствателна станция в Свиленград

В Свиленград предстои изграждането на пречиствателна станция за питейна вода. На редовно заседание Общинският съвет гласува единодушно предложението на кмета арх. Анастас Карчев да...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ