13 C
Пловдив
неделя, април 14, 2024

Започва строителствотото на 7 пътни съоръжения в Старозагорско

6 надлеза и 1 подлез ще бъдат изградени на територията на Община Стара Загора. Това съобщи генералният директор на НКЖИ инж. Мария Генова по време на инспекция на строителните дейности, които се извършват по проекти на компанията в региона.

Седемте пътни съоръжения ще бъдат в селата Еленино, Християново, Михайлово, Калояновец, Калитиново, Горно Ботево и Хан Аспарухово. Изпълнители по договорите за изграждане на обектите са „Трейс Груп Холд“ АД и ДЗЗД „Надлези Мх-Кл“. Общата стойност на проекта е 23 303 499,22 лева без ДДС.

Очаква се дейностите да приключат до края на месец април 2025 г. Дотогава, за удобство на живеещите, мястото на временния жп прелез до с. Горно Ботево ще бъде изместено.

Related Articles

Варна: Предстои ремонт на Комплекса за социални услуги за възрастни

Предстои основен ремонт на Комплекса за социални услуги за възрастни хора „Гергана“ във Варна, информират от администрацията. Проектът ще се финансира с европейски средства...

Изграждат пречиствателна станция в Свиленград

В Свиленград предстои изграждането на пречиствателна станция за питейна вода. На редовно заседание Общинският съвет гласува единодушно предложението на кмета арх. Анастас Карчев да...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ