13 C
Пловдив
неделя, април 14, 2024

Започва авариен ремонт на пречиствателна станция Ясна поляна

Започва аварийната реконструкция на пречиствателната станция „Ясна поляна“, информираха от Областната управа в Бургас. В края на миналата седмица са подписани договорите с фирмата изпълнител, както и с авторския, строителния и инвеститорския надзор за ремонта на филтърното и помпеното й стъпало.

Срокът за изпълнение на проекта е 10 месеца, като той започва да тече при откриване на строителната площадка. Изпълнителят и строителният надзор поеха ангажимент веднага да задвижат процедурата и да набавят нужните документи, за да може тя да бъде открита в най-кратък срок.

Фирмата изпълнител ще представя седмичен и месечен отчет по изпълнението на дейностите. От там увериха, че всички материали ще отговорят на спецификациите на проекта.

Областният управител Пламен Янев заяви, че приоритети на реконструкцията са качеството на проекта и бързината за изпълнение. „Обектът е с голямо обществено значение за хората в региона. Очаквам активно участие и от трите надзорни фирми. От страна на Областна администрация Бургас ще има ежеседмично присъствие на обекта с оглед качественото и в срок изпълнение“, коментира той.

Related Articles

Конкурс: Облагородяват градската среда с графити творби

Електрохолд и Sofia Graffiti Tour организират конкурс за графити творба в рамките на фестивала SOFIA URBAN ART. Той ще се проведе в София на...

Представят обновените музеи – РИМ и РЕМО „Етър“ в Габрово

Представяне на реализираните дейности по обновяването на Регионалния исторически музей и на етнографския музей на открито „Етър“ ще се проведе в понеделник, 15 април...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ