30 C
Пловдив
четвъртък, юли 18, 2024

Започва авариен ремонт на поликлиниката в Свищов

Неотложен авариен ремонт и хидроизолация ще бъдат извършени на северната част на покрива на поликлиниката в Свищов. Спешните дейности се налагат поради установен теч, вследствие на увредена хидроизолация на покрива и проникване на дъждовни води. В резултат на това са установени паднали мазилки и периодично наводняване на избите, сутерена, отделението по Хемодиализа и намиращите се наблизо кабинети на общопрактикуващите лекари. Освен това течът пълни и шахтата на асансьора за трудноподвижни граждани, който в момента се подменя с нов, тъй като предходния, заради некачествено изпълнение, беше неизползваем.

С цел да се избегне проникване на дъждовни води в асансьорната шахта и да се отстрани опасността от късо съединение в електрическата инсталация на новия асансьор, което може да доведе до нещастен случай, е необходимо преди монтажа му да се извърши ремонт на покрива на поликлиниката. Трябва да се премахне старата хидроизолация и да се изпълни нова, така че да се реши проблемът с течовете и овлажняването, и да се осигури безопасното използване на сградата и новия асансьор от пациентите и служителите в здравното заведение.

Аварийният ремонт на покрива на поликлиниката в Свищов ще обхване площ от 310 кв. м и е на стойност 28 хил. лева, които са отново за сметка на Общината.

Related Articles

„Архитектурният дух на Варна“ – четвърто издание на изложбата в галерия „Арт Маркони“

„Архитектурният дух на Варна” е мотото на четвъртото издание на изложбата, която всяка година галерия „Арт Маркони” и художниците, с които работи, посвещава на...

Копенхаген е сред най-устойчивите градове в света

Копенхаген - със своите иновативни практики и амбициозни цели, градът се превърна в глобален модел за устойчиво развитие и действия в областта на климата. Зелена...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ