13 C
Пловдив
неделя, април 14, 2024

Започва авариен ремонт на поликлиниката в Свищов

Неотложен авариен ремонт и хидроизолация ще бъдат извършени на северната част на покрива на поликлиниката в Свищов. Спешните дейности се налагат поради установен теч, вследствие на увредена хидроизолация на покрива и проникване на дъждовни води. В резултат на това са установени паднали мазилки и периодично наводняване на избите, сутерена, отделението по Хемодиализа и намиращите се наблизо кабинети на общопрактикуващите лекари. Освен това течът пълни и шахтата на асансьора за трудноподвижни граждани, който в момента се подменя с нов, тъй като предходния, заради некачествено изпълнение, беше неизползваем.

С цел да се избегне проникване на дъждовни води в асансьорната шахта и да се отстрани опасността от късо съединение в електрическата инсталация на новия асансьор, което може да доведе до нещастен случай, е необходимо преди монтажа му да се извърши ремонт на покрива на поликлиниката. Трябва да се премахне старата хидроизолация и да се изпълни нова, така че да се реши проблемът с течовете и овлажняването, и да се осигури безопасното използване на сградата и новия асансьор от пациентите и служителите в здравното заведение.

Аварийният ремонт на покрива на поликлиниката в Свищов ще обхване площ от 310 кв. м и е на стойност 28 хил. лева, които са отново за сметка на Общината.

Related Articles

Средновековен некропол откриха археолози в зоната на бъдещата автогара в Созопол

Находките може да забавят строителството на обекта Интересни находки откриха археолози при разкопки на терена, на който ще бъде изградена новата автогара в Созопол....

След решение на съда: “Куршум джамия” остава собственост на Карлово

“Куршум джамия” остава собственост на Карлово, потвърди Върховният касационен съд, като не допусна до касационно обжалване и остави в сила решение на Пловдивския апелативен...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ