19 C
Пловдив
събота, април 27, 2024

Стартира информационен сайт за въвеждане на еврото у нас

Министерството на финансите стартира информационен сайт, посветен на въвеждането на еврото в България. Целта на електронната страница е да бъде полезен и сигурен източник на точна, навременна и актуална информация, да събере на едно място всички важни новини, решения и събития, свързани с въвеждането на единната европейска валута в България.

Сайтът е със съвременен и интерактивен дизайн, подчинен на стремежа информацията да бъде представена по максимално достъпен и лесен за потребителите начин.

Освен текстово съдържание, в страницата са включени и мултимедийни компоненти като видеоклипове, галерии с изображения, документи, календар, представящ пътя на България към еврото и др. По-голямата част от информацията е представена директно, без да е необходимо навлизане в дълбоки структури от страници и данни. Създадена е възможност за споделяне на съдържанието към социални мрежи: Facebook, Twitter и LinkedIn.

В специално създадената рубрика „За еврото“ гражданите и бизнесът ще намерят кратки и точни отговори на най-често задаваните въпроси. Целта е да се предоставя информация за всички аспекти и обстоятелства, свързани с процеса на въвеждане на еврото. Тук може да бъде намерена и информация за еврозоната и за пътя, който страната ни извървява към нея.

Сайтът постоянно ще бъде допълван с информация, мнения и коментари на водещи специалисти от различни области, както и с последните важни за потребителите новини за процеса по въвеждане на еврото.

При създаването на платформата са използвани технологии за отзивчив дизайн, които позволяват на сайта да се адаптира към спецификите на устройството, независимо дали се отваря от настолен компютър, лаптоп, таблет, мобилен телефон или друго преносимо устройство. Приложени са стандарти и инструменти за достъпност, които да позволяват на посетителите в неравностойно положение, да имат равен достъп до цялата информация.

Related Articles

Готови са проектните задания за ремонт на два горнооряховски парка

След получени предложения от граждани вече са готови заданията за проектиране, във връзка с предстоящия ремонт на парковете „Христо Ботев“ и „Николай Панайотов“ в...

Фестивалът LUNAR преобразява най-красивите сгради, паркове и площади в София

В ход е подготовката на третото издание на форума В четири поредни вечери, между 9 и 12 май, артисти от цял свят ще разкажат истории,...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ