15 C
Пловдив
събота, април 27, 2024

Ускоряват строителството на Околовръстния път на Пловдив

Напредва логистичната работа по изграждането на Околовръстния път на Пловдив – проект, по който има голямо изоставане според зам.-министъра на регионалното развитие Николай Найденов.

Проектът за Подробен устройствен план – Парцеларен план за ново трасе (югоизточно от Пловдив) по направлението на път II-56 – от пътен възел „Скобелева майка“ на север до изграденото кръгово кръстовище с „Асеновградско шосе“ на юг е внесен за разглеждане в Национална компания „Железопътна инфраструктура“. Очаква се скоро да бъде съгласуван от тях, след това ще бъде внесен за одобрение от Басейнова дирекция в Пловдив и Министерството на околната среда и водите. След това проектът ще бъде представен и пред Националния експертен съвет по устройство на територията.

Проектът е разделен на три части, като за една от тях има избран изпълнител и финансиране. Нужно е обаче да бъдат извършени и отчуждителни процедури, като крайната цел е издаването на разрешението за строителство. Следващата работна среща е на 23 април в Агенция „Пътна инфраструктура“.

Снимка: МРРБ

Related Articles

Нови компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас

Общински съвет – Бургас даде „зелена светлина“ за развитие на три инвестиции на обща стойност 115 милиона лева, които да се развиват в Бургас...

Издадено е разрешение за реконструкция на Националния студентски дом в София

Главния архитект на Столична община е издал разрешение за строеж, за консервационно - реставрационни работи, основен ремонт, реконструкция, прилагане на мерки за енергийна ефективност...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ