4 C
Пловдив
вторник, ноември 28, 2023

Жителите на Пловдив и областта ще чуят сирени

В 11,00 часа днес – 17 ноември Пловдив и областта ще бъдат огласени от сирени. Ще се тества част от система за ранно предупреждение и оповестяване на населението, съобщиха от МВР.

Сиренната система в момента се надгражда и към нея се включват нови общински центрове. Целта на проверката е тестване на техническото й състояние, повишаване уменията за излъчване на информация на живо, а също така създаване култура за разпознаване на сигналите и у населението.

Също в петък , но от 11.30 часа жителите на Русе и областта също ще чуят сирените за ранно предупреждение.

Междувременно в различни региони продължават да текат тестове и на системата BG-ALERT. При нея потребителите на всички мобилни оператори получават съобщение – тест, с предупреждения за опасни събития. На 29 октомври ще е финалният тест за потребителите на мобилни услуги в цяла България.

Related Articles

До края на 2023: Приключва ремонтът на сградата на младежкия дом в Ямбол

Предстои подписване на Акт 15 и на следващ етап въвеждане в експлоатация на сградата на младежкия дом в Ямбол, информират от общината. Сградата е построена...

Отпускат още 400 000 лв. за ремонт на Рилския манастир

Със свое постановление правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерство на културата за 2023 г. в размер на 400 000 лв. за финансова...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ