29 C
Пловдив
четвъртък, юни 13, 2024

Жителите на Пловдив и областта ще чуят сирени

В 11,00 часа днес – 17 ноември Пловдив и областта ще бъдат огласени от сирени. Ще се тества част от система за ранно предупреждение и оповестяване на населението, съобщиха от МВР.

Сиренната система в момента се надгражда и към нея се включват нови общински центрове. Целта на проверката е тестване на техническото й състояние, повишаване уменията за излъчване на информация на живо, а също така създаване култура за разпознаване на сигналите и у населението.

Също в петък , но от 11.30 часа жителите на Русе и областта също ще чуят сирените за ранно предупреждение.

Междувременно в различни региони продължават да текат тестове и на системата BG-ALERT. При нея потребителите на всички мобилни оператори получават съобщение – тест, с предупреждения за опасни събития. На 29 октомври ще е финалният тест за потребителите на мобилни услуги в цяла България.

Related Articles

Българин декорира мост в Гьотеборг като „лего” играчка

Българският художник Христо Гелов, който от години се изявява на европейската арт сцена преобрази мост в Гьотеборг. Декорира го с елементи на лего игра....

До месец: Избират изпълнител за реконструкцията на ГКПП „Капитан Андреево“

Предвижда се разширяване на съществуващия и изграждане на втори терминал До един месец ще бъде избран изпълнител за реконструкцията на ГКПП „Капитан Андреево. Това съобщиха...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ