29 C
Пловдив
понеделник, юни 17, 2024

ЕК решава за „Дунав мост“ 3 до края на януари

До края на януари се очаква решение на Европейската комисия дали одобрява финансирането на предпроектните проучвания на трети мост над река Дунав между Русе и Гюргево. Това обяви заместник-министърът на транспорта и съобщенията Димитър Недялков. По негови думи с румънската страна се работи активно за изграждане на съоръжението, тъй като то е от съществено значение за подобряване на транспортната свързаност по направлението север-юг. Това го поставя сред важните проекти както за България и Румъния, така и за цяла Европа.

Недялков посочи, че след реализацията на тези проекти Русе ще се позиционира по съвършено нов начин на транспортната карта на България.

Той отбеляза, че в продължение на години Северна България е изоставала по отношение на инвестициите от европейски фондове. Според него обаче тази тенденция ще се промени още в този програмен период и балансът в икономическото развитие на регионите ще бъде възстановен.

Related Articles

Изграждат съвременен младежки център в Пещера

В Пещера започна строителството на Младежки център. Целта е да се създаде модерна и достъпна инфраструктура, отговаряща на нуждите и интересите на младите хора...

С над 1 млн. лева: Община Хисаря модернизира Дома за възрастни в Старосел

Община Хисаря започва реализацията на проект по ОП „Национален план за възстановяване и устойчивост“, Компонент „Социално включване“, програма за модернизиране на дългосрочната грижа. Ще...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ