15 C
Пловдив
вторник, февруари 27, 2024

ЕК решава за „Дунав мост“ 3 до края на януари

До края на януари се очаква решение на Европейската комисия дали одобрява финансирането на предпроектните проучвания на трети мост над река Дунав между Русе и Гюргево. Това обяви заместник-министърът на транспорта и съобщенията Димитър Недялков. По негови думи с румънската страна се работи активно за изграждане на съоръжението, тъй като то е от съществено значение за подобряване на транспортната свързаност по направлението север-юг. Това го поставя сред важните проекти както за България и Румъния, така и за цяла Европа.

Недялков посочи, че след реализацията на тези проекти Русе ще се позиционира по съвършено нов начин на транспортната карта на България.

Той отбеляза, че в продължение на години Северна България е изоставала по отношение на инвестициите от европейски фондове. Според него обаче тази тенденция ще се промени още в този програмен период и балансът в икономическото развитие на регионите ще бъде възстановен.

Related Articles

Изграждат нови физкултурни салони и площадки в близо 500 училища

Министерството на образованието и науката (МОН) започва работа по програма за изграждане на нови физкултурни салони и открити спортни площадки, ремонт или цялостно обновяване...

Нов съвет ще проверява чуждестранните инвестиции в България

Народното събрание одобри създаването на Междуведомствен съвет за анализ на преките чуждестранни инвестиции при Министерския съвет. Това стана с гласуване на промени в Закона...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ