11 C
Пловдив
вторник, февруари 27, 2024

Европейски хъб в строителството стартира дигитални обучения и услуги за бизнеса

Те ще са безплатни за фирмите под формата на режим на държавна помощ

Камара на строителите в България е инициатор и един от съучредителите на Сдружение „Европейски цифров иновационен хъб в сектор строителство“ в партньорство с Камара на архитектите в България, УАСГ, ВСУ „Любен Каравелов“, Института по механика – БАН, Българска асоциация по управление на проекти в строителството и още няколко големи компании от строителния бранш.

През първото тримесечие на 2024 г. Сдружение „ЕЦИХ в сектор строителство“ ще стартира предоставянето на специализирани обучения по дигитализация и BIM, GIS, различни видове приложни софтуери за архитекти, инженери и строители, както и обучения по безразрушителни методи за изпитване на строителни материали и конструкции и приложение на иновационни технологии. По пътя на цифровизация на компаниите от сектора ще бъдат предоставени и комплекс от услуги за оценка на тяхната цифрова зрялост, услуги за тестване преди инвестиране, ускоряване и достъп до финансиране, както и възможности за участие в събития и срещи от международни мрежи и платформи.

Всички обучения и услуги ще бъдат предоставяни безплатно на фирмите под формата на режим на държавна помощ (приложим режим на Държавна помощ за МСП – чл. 28 GBER).

Related Articles

Русе – топ дестинация за туристи, Банско – най-посещаван сред зимните курорти

През 2023 г. най-голямо повишение на туристопотока в традиционните градски дестинации отбелязва Русе. Това показват данните на Единната система за туристическа информация. С малко...

Реставрират Форумите Юг и Изток с пари от проекта „По пътя на Античността“

Финансирането е след одобрена концепция за общ туристически маршрут на Пловдив, Стара Загора и Хисаря Пловдив, Стара Загора и Хисаря ще създадат съвместен мащабен туристически...

Община Троян с 4 нови проекта

- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ