12 C
Пловдив
събота, май 4, 2024

Изграждат велоалея покрай околовръстния път на Свиленград

Свиленград ще изгражда велоалея по проект в партньорство с общините Хасково и Харманли. Проектът „Изпълнение на интегрирани мерки за устойчива градска мобилност на територията на Хасково, Свиленград и Харманли“ се финансира по Националния план за възстановяване и устойчивост. Основната цел на проекта е изпълнението на интегрирани мерки за устойчива градска мобилност в трите града.

На територията на Свиленград ще бъде изградена велосипедна инфраструктура – велоалея по продължението на ул. „Сан Стефано” (околовръстния път), между ул. „Акад. Желязков” и ул. „Драган Цанков”. Дължината й ще бъде 796 метра и ще свързва кв. „Изгрев” с Градския парк, Спортната зала, стадион „Колодрума” и плувен комплекс „Бурденис”. Велоалеята ще бъде отделена от автомобилното движение с озеленена площ.

Ще бъдат осветени и маркирани няколко пешеходни пътеки в града. Ще се монтират и пътни соларни знаци Д-17 с тройно премигване, предупреждаващи за пешеходните пътеки.

Общата стойност на проекта е 9 312 110 лева. От тях средствата за Община Свиленград са 469 191 лева.

Срокът за изпълнение на дейностите е 24 месеца.

Related Articles

Изграждат BUS лента и велоалея по бул. „Патриарх Евтимий“

Предстоят редица подобрения в движението по ключови булеварди в центъра, които да дадат алтернатива на всички участници в движението, без да се затруднява движението...

КАБ въвежда електронни административни услуги до края на годината

Камарата на архитектите в България започва въвеждане на изцяло електронни административни услуги. Предвижда се до края на годината да има възможност за онлайн кандидатстване...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ