4 C
Пловдив
вторник, ноември 28, 2023

До 4 декември се приемат оферти за надзор при ремонта на част от пътя Пловдив – Първенец

До 4 декември т. г. се приемат оферти в обществената поръчка за строителен надзор при изграждането на нов мост над р. Черкезица в село Поповица и при ремонта на 4,8 км от път III-862 Пловдив – Първенец в област Пловдив. Обществената поръчка е в две обособени позиции и е с обща прогнозна стойност 258 300 лв. без ДДС, която не е пределна.

Първата обособена позиция е за избора на строителен надзор при изграждането на нов мост над р. Черкезица на път III-804 Поповица – Асеновград в село Поповица. Трасето е основна връзка между населените места и е най-краткият път от Асеновград до АМ „Тракия“ в посока Източна България. Асфалтовата настилка е в лошо състояние с коловози, мрежовидни пукнати, частични разрушения, единични хлътвания и слягания. Индикативната стойност на поръчката за надзор е 50 300 лв. без ДДС.

Втората обособена позиция е за строителен надзор при ремонта на 4,8 км от път III-862 Пловдив – Първенец /от км 0 до км 4+820/. Участъкът, който ще бъде обновен, започва от Околовръстния път на Пловдив, преминава през село Първенец и завършва след изхода на селото в посока Лилково. Отсечката не е ремонтирана повече от 30 години. Индикативната стойност е 208 000 лв. без ДДС.

Изпълнението на поръчката за строителен надзор е в два етапа. Първият е изготвянето на комплексен доклад за оценка на съответствието с основните изисквания към строежите и технически контрол по част „Конструктивна“ на предоставения технически проект. Срокът за изготвяне на доклада е 15 календарни дни за всяка от обособените позиции. Вторият етап е упражняване на строителен надзор по време на строителството, като срокът за изпълнението му е 360 календарни дни за всяка от обособените позиции.

В момента Агенция „Пътна инфраструктура“ провежда и тръжна процедура за избор на изпълнител на строителството на новия мост над река Черкезица в село Поповица. Избраният изпълнител е необходимо да представи технология за премахване на съществуващия мост и да изготви технически проект за ново съоръжение. Кандидатите могат да подават оферти до 21 ноември т. г.

През юни т. г. е подписан договор за проектиране и строителство /инженеринг/ при основния ремонт на 4,8 км от пътя Пловдив – Първенец с избрания изпълнител след проведена тръжна процедура по ЗОП. Дейностите са възложени на „ПЪРВЕНЕЦ 2023“ ДЗЗД, с участници „ПСТ Груп“ ЕАД, „МАТЕКС ЪП“ ЕАД и „Строй Инвест Груп 2“ ЕООД. Стойността на договора е 5 789 600 лв. без ДДС и средствата са от бюджета на АПИ.

Related Articles

Отпускат още 400 000 лв. за ремонт на Рилския манастир

Със свое постановление правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерство на културата за 2023 г. в размер на 400 000 лв. за финансова...

Дигитализирането на 100-те туристически обекта с първо отличие

Проектът за дигитализирането на 100-те национални туристически обектаl беше отличен за приноса си в развитието на интелигентния туризъм в страната. Само три месеца след...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ