34 C
Пловдив
понеделник, юли 15, 2024

До края на март: Започва строителството на магистрала „Хемус“

До края на месец март месец започва строителството на магистрала „Хемус“, съобщи регионалният министър Андрей Цеков пред БТВ. За да се отпуши строителството по аутобана, първо трябваше да се решат правни казуси. Цеков уточни, че са сключени споразумения с всички изпълнители на „Хемус“ и те ще поемат пълна гаранционна отговорност към държавата за качеството на изпълняваните дейности. Това ще бъде в рамките на гаранционни договори, които са за 7 години.

Като голям успех в работата си като регионален министър Цеков определи вдигнатото от Европейската комисия 5-годишно негласно ембарго върху реализацията на източното трасе на магистрала „Струма“. За довършването на аутобана предстои допълнителна работа по изграждане на дублиращо трасе и трафикът да се изнесе от Кресненското дефиле.

„Най доброто решение е да бъде изградено трасето по източния склон. Но трябва да се разработи идеен проект, да се прецени дали отговаря на екологичните изисквания и тогава да се пристъпи към реализация“, смята министър Цеков.

Related Articles

Легла от картон и без климатици: Олимпийското село в Париж ще бъде „най-зеленото“

Самите сгради ще бъдат рециклирани след края на игрите Домакините и организаторите на Олимпийските игри в Париж анонсираха, че това ще бъдат „най-зелените и устойчиви...

Проучване на Европейската градска инициатива

От какво се нуждаят градовете, е въпросът на Европейската градска инициатива (EUI) в ново проучване за предизвикателствата в големите населени места. Планирано за провеждане...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ