13 C
Пловдив
неделя, април 14, 2024

До края на март: Започва строителството на магистрала „Хемус“

До края на месец март месец започва строителството на магистрала „Хемус“, съобщи регионалният министър Андрей Цеков пред БТВ. За да се отпуши строителството по аутобана, първо трябваше да се решат правни казуси. Цеков уточни, че са сключени споразумения с всички изпълнители на „Хемус“ и те ще поемат пълна гаранционна отговорност към държавата за качеството на изпълняваните дейности. Това ще бъде в рамките на гаранционни договори, които са за 7 години.

Като голям успех в работата си като регионален министър Цеков определи вдигнатото от Европейската комисия 5-годишно негласно ембарго върху реализацията на източното трасе на магистрала „Струма“. За довършването на аутобана предстои допълнителна работа по изграждане на дублиращо трасе и трафикът да се изнесе от Кресненското дефиле.

„Най доброто решение е да бъде изградено трасето по източния склон. Но трябва да се разработи идеен проект, да се прецени дали отговаря на екологичните изисквания и тогава да се пристъпи към реализация“, смята министър Цеков.

Related Articles

Одобриха визията за новата многофункционална зала в Казанлък

Проектанти на спортното съоръжение са "Киряков Архитекти" Одобриха визията и функционалността на новата спортна зала, която предстои да бъде изградена в Казанлък. На обсъждането на...

Средновековен некропол откриха археолози в зоната на бъдещата автогара в Созопол

Находките може да забавят строителството на обекта Интересни находки откриха археолози при разкопки на терена, на който ще бъде изградена новата автогара в Созопол....
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ