28 C
Пловдив
събота, септември 30, 2023

Добрич кандидатства с проекти за модернизация на 3 детски градини и 2 училища

Община Добрич ще кандидатства с проекти за модернизиране и мерки за енергийна ефективност на 3 детски градини и 2 училища по Механизма за възстановяване и устойчивост.

Основната цел е да се създадат условия за равен достъп до образование като се увеличи дела на обновената и модернизирана общинска образователна инфраструктура и се създадат по-добри, съвременни условия за обучение и грижи за децата в предучилищна възраст, включително и деца от уязвими групи.

Очаква се след реализирането на проектите изцяло да бъдат обновени сградите на трите детски градини, които ще осигурят по-добри жизнени условия, топлинен комфорт и по-високо качество на образователната среда. Ще бъде постигнато и по-високо ниво на енергийната ефективност на сградите и ще се намалят разходите за енергия.

В училищата ще бъде извършен основен ремонт, пристрояване, надстрояване на училищната образователна среда за придобиване на цялостен обновен облик на образователните обекти. Ще бъде подменено и обзавеждането на помещенията.

Related Articles

Столична галерия показва „Дом Мечта“

Артисти откриват пресечната точка между изкуство и дизайн "Домът мечта“ представя съжителството на изкуство и дизайн под един покрив. Експозицията в галерия „КО-ОП“ е от...

Нови 42 обекта в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство

42 нови обекта на световното наследство бяха обявени от ЮНЕСКО на среща в Рияд, Саудитска Арабия. Сред новите локации са 33 археологически обекта и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ