16 C
Пловдив
петък, април 19, 2024

Добрич кандидатства с проекти за модернизация на 3 детски градини и 2 училища

Община Добрич ще кандидатства с проекти за модернизиране и мерки за енергийна ефективност на 3 детски градини и 2 училища по Механизма за възстановяване и устойчивост.

Основната цел е да се създадат условия за равен достъп до образование като се увеличи дела на обновената и модернизирана общинска образователна инфраструктура и се създадат по-добри, съвременни условия за обучение и грижи за децата в предучилищна възраст, включително и деца от уязвими групи.

Очаква се след реализирането на проектите изцяло да бъдат обновени сградите на трите детски градини, които ще осигурят по-добри жизнени условия, топлинен комфорт и по-високо качество на образователната среда. Ще бъде постигнато и по-високо ниво на енергийната ефективност на сградите и ще се намалят разходите за енергия.

В училищата ще бъде извършен основен ремонт, пристрояване, надстрояване на училищната образователна среда за придобиване на цялостен обновен облик на образователните обекти. Ще бъде подменено и обзавеждането на помещенията.

Related Articles

С научен форум отбелязват Международния ден за опазване на недвижимото културното наследство

Национална научна конференция под наслов „Културното наследство на Тутракан и неговото място в добруджанската история“ ще се проведе на 18 и 19 април в...

Стартира рехабилитацията на довеждащия водопровод на с. Брестовица

Рехабилитацията на довеждащия напорен водопровод на с. Брестовица, община Родопи вече може да стартира след като на 16.04.2024 г. „Българският ВиК холдинг“ ЕАД и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ