27 C
Пловдив
понеделник, юли 15, 2024

Готов е първият квартален етажен паркинг в столичния район „Надежда“

Първият квартален етажен паркинг в София е готов и вече има удостоверение за ползване. Той се намира се в район „Надежда“. Съоръжението е на 4 етажа, разполага с 310 паркоместа, над 40 зарядни станции за електромобили и е с достъпна среда. Паркингът е с видеонаблюдение и с малка градина, която ще може да се ползва от живущите в квартала през деня.

Проектът е подготвен и изпълнен от Общинското дружество „Софийски имоти“ със средства от Дружеството и с нисколихвен заем по финансов инструмент на Министерството на регионалното развитие.

Съоръжението ще може да се ползва за почасово паркиране, както и с абонамент за по-дълъг период от време.

„Интересът към паркинга е голям, ежедневно получаваме запитвания и заявки, имаме вече и сключени договори с клиенти“ – посочи директорът на Общинското дружество „Софийски имоти“ ЕАД Димитър Шивачев. Според него наличието на места за зареждане на електромобили ще стимулира хората да си закупят от този вид по-екологични превозни средства. Дружеството разглежда и възможността за разполагане на фотоволтаици на покрива, след което ще разшири броя на местата за зареждане на електрически автомобили.

Related Articles

Соларна система на покрива на сградата на Община Монтана

Ще бъде подобрена и уличната осветителна мрежа Община Монтана изгражда соларна система на покрива на сградата си. Проектът е на стойност около 130 хиляди лева...

Ремонтират Дом за възрастни във Варна с над 7 млн. лева

Местят обитателите на социалното заведение във временна сграда Сградата на Дом за възрастни хора „Гергана“ във Варна не е ремонтирана от построяването преди 88...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ