14 C
Пловдив
понеделник, април 15, 2024

Готов е първият квартален етажен паркинг в столичния район „Надежда“

Първият квартален етажен паркинг в София е готов и вече има удостоверение за ползване. Той се намира се в район „Надежда“. Съоръжението е на 4 етажа, разполага с 310 паркоместа, над 40 зарядни станции за електромобили и е с достъпна среда. Паркингът е с видеонаблюдение и с малка градина, която ще може да се ползва от живущите в квартала през деня.

Проектът е подготвен и изпълнен от Общинското дружество „Софийски имоти“ със средства от Дружеството и с нисколихвен заем по финансов инструмент на Министерството на регионалното развитие.

Съоръжението ще може да се ползва за почасово паркиране, както и с абонамент за по-дълъг период от време.

„Интересът към паркинга е голям, ежедневно получаваме запитвания и заявки, имаме вече и сключени договори с клиенти“ – посочи директорът на Общинското дружество „Софийски имоти“ ЕАД Димитър Шивачев. Според него наличието на места за зареждане на електромобили ще стимулира хората да си закупят от този вид по-екологични превозни средства. Дружеството разглежда и възможността за разполагане на фотоволтаици на покрива, след което ще разшири броя на местата за зареждане на електрически автомобили.

Related Articles

С близо 2 млрд. лв. финансират приоритетни общински проекти

723 споразумения за 1,942 млрд. лв. със 191 общини са подписани от 13 февруари до днес от министъра на регионалното развитие и благоустройството Андрей...

В Бургас изкачват 14-етажна сграда за Деня без асансьори

С изкачване на 14-етажна сграда в Бургас ще бъде отбелязан Денят без асансьори. Това ще се случи на 14 април в хотел "Парк". Общо...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ