1 C
Пловдив
неделя, декември 10, 2023

Готов е първият квартален етажен паркинг в столичния район „Надежда“

Първият квартален етажен паркинг в София е готов и вече има удостоверение за ползване. Той се намира се в район „Надежда“. Съоръжението е на 4 етажа, разполага с 310 паркоместа, над 40 зарядни станции за електромобили и е с достъпна среда. Паркингът е с видеонаблюдение и с малка градина, която ще може да се ползва от живущите в квартала през деня.

Проектът е подготвен и изпълнен от Общинското дружество „Софийски имоти“ със средства от Дружеството и с нисколихвен заем по финансов инструмент на Министерството на регионалното развитие.

Съоръжението ще може да се ползва за почасово паркиране, както и с абонамент за по-дълъг период от време.

„Интересът към паркинга е голям, ежедневно получаваме запитвания и заявки, имаме вече и сключени договори с клиенти“ – посочи директорът на Общинското дружество „Софийски имоти“ ЕАД Димитър Шивачев. Според него наличието на места за зареждане на електромобили ще стимулира хората да си закупят от този вид по-екологични превозни средства. Дружеството разглежда и възможността за разполагане на фотоволтаици на покрива, след което ще разшири броя на местата за зареждане на електрически автомобили.

Related Articles

Строежът на нова детска градина в Пловдив приключи, отваря през януари

Изграждането на новата детска градина „Каменица“ в район „Централен“ на Пловдив започна преди две години и вече е на етап оборудване и обзавеждане. Очаква...

Обнародвано: Нови цени на часовата ставка за проектантски услуги

Увеличението влиза в сила от 1 януари 2024 г. В новия брой 100 на Държавен вестник са обнародвани промените в Методиката за определяне на размера...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ