27 C
Пловдив
понеделник, юли 15, 2024

В седмицата на гората: Залесяване в Борисовата градина

За 99-та поредна година в България първата седмица на април е посветена на „Седмица на гората“, като ключови институции и хиляди граждани се включват активно, за да допринесат за увеличаване на зеленото богатство на страната ни.

Студенти и преподаватели от Лесотехническия университет участваха в почистиване на Дендрариума и зоните около сградите на ЛТУ и общежитията. . Събитията и инициативите са с акцент творчество на студентите (живопис, фотоизложби, видеоконкурс), грижа за околната среда, ековикторини, агрономически игри и състезания, лекоатлетическа щафета, многобои и други.

Общата ни отговорност към гората ще бъде заявена като ръководството, преподавателите и студентите на ЛТУ ще участват в акция по залесяване в с. Лукорско, на 4 април, съвместно с Изпълнителна агенция по горите и Държавно горско стопанство София. На 5 април екоактивностите продължават със залесяване в Борисовата градина, съвместно със Столична община.

Related Articles

Възможност за участие в конкурса ,,Достъпен град“ за 2025 г.

Конкурсът за наградата "Достъпен град" за 2025 г. вече е отворен за кандидатстване. С нея се отличават градове, които полагат резултатни усилия, за да...

Изграждат модерен кампус за спортните надежди в Стара Загора

Проект, насочен към спортното бъдеще на Стара Загора, стартираха символично с първа копка двама от зам.-кметовете на общината - Надежда Чакърова и арх. Мартин...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ