13 C
Пловдив
неделя, април 14, 2024

В седмицата на гората: Залесяване в Борисовата градина

За 99-та поредна година в България първата седмица на април е посветена на „Седмица на гората“, като ключови институции и хиляди граждани се включват активно, за да допринесат за увеличаване на зеленото богатство на страната ни.

Студенти и преподаватели от Лесотехническия университет участваха в почистиване на Дендрариума и зоните около сградите на ЛТУ и общежитията. . Събитията и инициативите са с акцент творчество на студентите (живопис, фотоизложби, видеоконкурс), грижа за околната среда, ековикторини, агрономически игри и състезания, лекоатлетическа щафета, многобои и други.

Общата ни отговорност към гората ще бъде заявена като ръководството, преподавателите и студентите на ЛТУ ще участват в акция по залесяване в с. Лукорско, на 4 април, съвместно с Изпълнителна агенция по горите и Държавно горско стопанство София. На 5 април екоактивностите продължават със залесяване в Борисовата градина, съвместно със Столична община.

Related Articles

Представят обновените музеи – РИМ и РЕМО „Етър“ в Габрово

Представяне на реализираните дейности по обновяването на Регионалния исторически музей и на етнографския музей на открито „Етър“ ще се проведе в понеделник, 15 април...

Сливен с новоизградена улица

Изграждането на новата улица между булевардите „Бургаско шосе“ и „Хаджи Димитър“ е към приключване, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. Остават довършителни работи и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ