8 C
Пловдив
четвъртък, декември 7, 2023

В Русе очакват 15 нови тролейбуси на електроенергия

15 нови тролейбуси на електроенергия ще пристигнат в Русе до няколко месеца. За това се договориха кметът на Общината Пенчо Милков, зам.-посланикът на Чешката република у нас Петър Вавра и представителите на фирмата Емил Кимак и Индржих Худи.

Новите превозни средства ще бъдат от чешката марка SOR, които ще влязат в автопарка на „Общински транспорт – Русе“. Очаква се доставката да започне през лятото.

Тролейбусите ще бъдат с 10-годишна гаранция. Ще се движат изцяло на електроенергия – с нулеви вредни емисии. Отоплението и климатизацията им също са изцяло електрически захранени. Ще могат да превозват до 86 пътници – 33 седящи и 53 правостоящи.

Превозните средства са от ново поколение и осигуряват достъпна среда за хора с намалена подвижност и майки с колички. Подът им е нисък, а на средната врата има платформа за колички.

Related Articles

Започва двудневен икономически форум в Пловдив

Дипломати, министри и експерти ще дискутират механизмите за регионално развитие и растеж Министри, дипломати и експерти пристигат в Пловдив на престижен двудневен форум на тема...

Обнародвано: Нови цени на часовата ставка за проектантски услуги

Увеличението влиза в сила от 1 януари 2024 г. В новия брой 100 на Държавен вестник са обнародвани промените в Методиката за определяне на размера...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ