11 C
Пловдив
събота, април 27, 2024

В Русе очакват 15 нови тролейбуси на електроенергия

15 нови тролейбуси на електроенергия ще пристигнат в Русе до няколко месеца. За това се договориха кметът на Общината Пенчо Милков, зам.-посланикът на Чешката република у нас Петър Вавра и представителите на фирмата Емил Кимак и Индржих Худи.

Новите превозни средства ще бъдат от чешката марка SOR, които ще влязат в автопарка на „Общински транспорт – Русе“. Очаква се доставката да започне през лятото.

Тролейбусите ще бъдат с 10-годишна гаранция. Ще се движат изцяло на електроенергия – с нулеви вредни емисии. Отоплението и климатизацията им също са изцяло електрически захранени. Ще могат да превозват до 86 пътници – 33 седящи и 53 правостоящи.

Превозните средства са от ново поколение и осигуряват достъпна среда за хора с намалена подвижност и майки с колички. Подът им е нисък, а на средната врата има платформа за колички.

Related Articles

Планираните ремонти в район „Кремиковци“ вече започнаха

Започнаха планираните ремонти за столичния район "Кремиковци". Подготвят се и се обявяват обществени поръчки за обновяване на сградите на кметствата в кв. "Враждебна" и...

Варна: Акция за почистване на града на 27 април

Община Варна започва серия от кампании за почистването на морската столица. Първата от тях ще се проведе на 27 април, обявиха от администрацията. Акцент...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ