15 C
Пловдив
неделя, май 19, 2024

В Русе очакват 15 нови тролейбуси на електроенергия

15 нови тролейбуси на електроенергия ще пристигнат в Русе до няколко месеца. За това се договориха кметът на Общината Пенчо Милков, зам.-посланикът на Чешката република у нас Петър Вавра и представителите на фирмата Емил Кимак и Индржих Худи.

Новите превозни средства ще бъдат от чешката марка SOR, които ще влязат в автопарка на „Общински транспорт – Русе“. Очаква се доставката да започне през лятото.

Тролейбусите ще бъдат с 10-годишна гаранция. Ще се движат изцяло на електроенергия – с нулеви вредни емисии. Отоплението и климатизацията им също са изцяло електрически захранени. Ще могат да превозват до 86 пътници – 33 седящи и 53 правостоящи.

Превозните средства са от ново поколение и осигуряват достъпна среда за хора с намалена подвижност и майки с колички. Подът им е нисък, а на средната врата има платформа за колички.

Related Articles

13 май 2024 г – Ден на данъчна свобода!

134 дни тази година работим за държавната хазна Общо 134 дни работим за държавната хазна през 2024 г. Бюджетът за тази година залага консолидирани приходи...

Обсъдиха разширяването на Столичния околовръстен път от бул. България“ до АМ „Струма“

Необходимите действия във връзка с разширяването на Столичния околовръстен път между бул. „България“ и автомагистрала „Струма“ обсъдиха на среща министърът на регионалното развитие и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ