15 C
Пловдив
сряда, май 22, 2024

В нощта срещу изборите местим стрелките на часовника

В нощта на събота 28 срещу неделя 29 октомври 2023 г. преминаваме към зимното часово време. В 4 часа връщаме стрелките на часовниците с 1 час назад. Улеснението е, че смартфони и компютри ще се погрижат за тази актуализация автоматично.

Добра новина е и, че на практика през последния уикенд на октомври и точно преди деня на вота ще спим с един час повече! Следващата смяна на времето ще бъде в края на март догодина.

През 2019 г. членовете на Европейския съюз гласуваха премахване на смяната на времето във всички държави от ЕС. Оттогава насам редовно ни се съобщава, че всяка смяна на лятното или зимното часово време може да бъде последна. Но до момента продължаваме да местим стрелките на часовника.

Related Articles

Русе ще има нов парк

Проект за изграждането на нова зелена зона спечели община Русе. Той предвижда изграждането на парк в кв. „Здравец-Изток“ върху общински имот на бул. „Липник“...

До 31-ви май: Ремонтират 20-метров участък от Дунав мост при Русе

До 31-ви май се променя организацията на движение в участък от Дунав мост при Русе за авариен ремонт на фуга на съоръжението. За извършването...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ