4 C
Пловдив
вторник, ноември 28, 2023

В нощта срещу изборите местим стрелките на часовника

В нощта на събота 28 срещу неделя 29 октомври 2023 г. преминаваме към зимното часово време. В 4 часа връщаме стрелките на часовниците с 1 час назад. Улеснението е, че смартфони и компютри ще се погрижат за тази актуализация автоматично.

Добра новина е и, че на практика през последния уикенд на октомври и точно преди деня на вота ще спим с един час повече! Следващата смяна на времето ще бъде в края на март догодина.

През 2019 г. членовете на Европейския съюз гласуваха премахване на смяната на времето във всички държави от ЕС. Оттогава насам редовно ни се съобщава, че всяка смяна на лятното или зимното часово време може да бъде последна. Но до момента продължаваме да местим стрелките на часовника.

Related Articles

По-ниски данъчни оценки на имоти в 170 населени места

Промени в данъчните оценки на имоти ще има в някои населени места у нас от догодина. По предварителни разчети след извършването на новото категоризиране...

Приключи реставрацията на фасадата на Министерството на транспорта в София

Успешна реставрация върна блясъка на фасадата на Министерството на транспорта в София. Възстановен е автентичният ѝ вид отпреди 100 години, информират от транспортното ведомство. Консервацията...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ