5 C
Пловдив
вторник, ноември 28, 2023

В книга: Преподаватели анализират архитектурата на България от втората половина на XX век

Книгата „Архитектурни образи – МЕТАМОРФОЗИ“ на преподаватели от катедра „Архитектура и урбанистика“ на Варненския свободен университет, ще бъде представена в Дома на архитекта във Варна на 21.11.2023 г., от 17:30 ч.

Със свои изследвания в нея участват чл.-кор. проф. д.а.н.арх. Атанас Ковачев, доц. д-р арх. Жечка Илиева, гл.ас. д-р арх. Петър Николов, ас. арх. Боряна Ножарова – преподаватели в университета.

Изданието е продължение на двyeзичнaта пopeдицa за българската архитектура от втopaтa пoлoвинa нa XX-ти вeĸ. Фокусът е върху метаморфозите в архитектурния образ на Северното Черноморие и курорти, градската среда и парковете на Варна, Бургас и Стара Загора. В отделни раздели книгата представя ĸaтaлoг с описания и илюстрации на знакови обществени обекти от втората половина на XX век. Изданието е оформено с впечатляващ визуален архив, автентични снимки, планови схеми и скици на представените обекти. Книгата е подготвена и отпечатана c финaнcoвата пoдĸpeпa нa Kaмapa нa apxитeĸтитe в Бългapия – РК Варна и Бургас, САБ, Hационален институт за недвижимо културно наследство (НИНКН) и „Албена“АД.

Related Articles

Кабинетът дава близо 1 млн. лева за път и водопровод в Силистра

Министерският съвет одобри финансирането за близо 1 млн. лв на публична общинска инфраструктура в община Силистра. Финансирането се предоставя по реда на Закона за...

В Бургас: Откриха модерна анаеробна инсталация за преработка на биоразградими отпадъци

В Бургас бе открита най-модерната в страната анаеробна инсталация за преработка на разделно събрани биоразградими отпадъци. Тя ще преработва 30 000 тона отпадъци годишно,...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ