19 C
Пловдив
сряда, април 17, 2024

В книга: Преподаватели анализират архитектурата на България от втората половина на XX век

Книгата „Архитектурни образи – МЕТАМОРФОЗИ“ на преподаватели от катедра „Архитектура и урбанистика“ на Варненския свободен университет, ще бъде представена в Дома на архитекта във Варна на 21.11.2023 г., от 17:30 ч.

Със свои изследвания в нея участват чл.-кор. проф. д.а.н.арх. Атанас Ковачев, доц. д-р арх. Жечка Илиева, гл.ас. д-р арх. Петър Николов, ас. арх. Боряна Ножарова – преподаватели в университета.

Изданието е продължение на двyeзичнaта пopeдицa за българската архитектура от втopaтa пoлoвинa нa XX-ти вeĸ. Фокусът е върху метаморфозите в архитектурния образ на Северното Черноморие и курорти, градската среда и парковете на Варна, Бургас и Стара Загора. В отделни раздели книгата представя ĸaтaлoг с описания и илюстрации на знакови обществени обекти от втората половина на XX век. Изданието е оформено с впечатляващ визуален архив, автентични снимки, планови схеми и скици на представените обекти. Книгата е подготвена и отпечатана c финaнcoвата пoдĸpeпa нa Kaмapa нa apxитeĸтитe в Бългapия – РК Варна и Бургас, САБ, Hационален институт за недвижимо културно наследство (НИНКН) и „Албена“АД.

Related Articles

НКЖИ и БДЖ прехвърлят имоти в полза на община Пловдив

Кметът на Пловдив Костадин Димитров подписа споразумението с НКЖИ за прехвърляне на имоти от държавната компания в полза на община Пловдив. Допълнителното споразумение е гласувано...

Варна: Предстои ремонт на Комплекса за социални услуги за възрастни

Предстои основен ремонт на Комплекса за социални услуги за възрастни хора „Гергана“ във Варна, информират от администрацията. Проектът ще се финансира с европейски средства...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ