4 C
Пловдив
петък, декември 8, 2023

Внедряват нова технология за компостиране на отпадъци във Вълчи дол

Внедряват нова технология за компостиране на отпадъци във Вълчи дол. Това ще се реализира благодарение на проекта „Чисти, разделни и екологични в община Вълчи дол“.

Около 130 компостери ще бъдат раздадени на институции, детски градини, училища и домакинства на територията на общината, в които ще се събират хранителни битови отпадъци и листна маса. Събраната екологична тор ще бъде използвана за наторяване на паркове и градини на територията на общината.

Естествените торове ще се използват безплатно и от земеделските производители в общината за обогатяване и подхранване на почвата.

Проектът, който е на стойност близо 360 000 лв., цели да доведе до намаляване на количествата битови отпадъци и рециклирането им.

За целите на инициативата е купен и камион, който ще събира готовия компост, но ще се използва от общината и за други дейности. Мултифункционалният автомобил ще събира и строителни отпадъци, ще разполага и с цистерна за гасене на пожари и миене на улиците.

Related Articles

До 28 декември: Приемат оферти за проектиране и ремонт на мост над река Златна Панега

До 28 декември се приемат оферти за проектиране и ремонт на моста над река Златна Панега, в района на Луковит, на път I-3 Ботевград-Плевен....

Строежът на нова детска градина в Пловдив приключи, отваря през януари

Изграждането на новата детска градина „Каменица“ в район „Централен“ на Пловдив започна преди две години и вече е на етап оборудване и обзавеждане. Очаква...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ