16 C
Пловдив
четвъртък, април 25, 2024

Внедряват нова технология за компостиране на отпадъци във Вълчи дол

Внедряват нова технология за компостиране на отпадъци във Вълчи дол. Това ще се реализира благодарение на проекта „Чисти, разделни и екологични в община Вълчи дол“.

Около 130 компостери ще бъдат раздадени на институции, детски градини, училища и домакинства на територията на общината, в които ще се събират хранителни битови отпадъци и листна маса. Събраната екологична тор ще бъде използвана за наторяване на паркове и градини на територията на общината.

Естествените торове ще се използват безплатно и от земеделските производители в общината за обогатяване и подхранване на почвата.

Проектът, който е на стойност близо 360 000 лв., цели да доведе до намаляване на количествата битови отпадъци и рециклирането им.

За целите на инициативата е купен и камион, който ще събира готовия компост, но ще се използва от общината и за други дейности. Мултифункционалният автомобил ще събира и строителни отпадъци, ще разполага и с цистерна за гасене на пожари и миене на улиците.

Related Articles

Пускат обществената поръчка за изпълнител на новата библиотека на Варна

Открива се процедура за възлагане на обществена поръчка за избор на изпълнител на новата Градска библиотека на Варна, информират от администрацията. Актуализирана е количествено-стойностната...

Планираните ремонти в район „Кремиковци“ вече започнаха

Започнаха планираните ремонти за столичния район "Кремиковци". Подготвят се и се обявяват обществени поръчки за обновяване на сградите на кметствата в кв. "Враждебна" и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ