15 C
Пловдив
понеделник, май 20, 2024

Внедряват нова технология за компостиране на отпадъци във Вълчи дол

Внедряват нова технология за компостиране на отпадъци във Вълчи дол. Това ще се реализира благодарение на проекта „Чисти, разделни и екологични в община Вълчи дол“.

Около 130 компостери ще бъдат раздадени на институции, детски градини, училища и домакинства на територията на общината, в които ще се събират хранителни битови отпадъци и листна маса. Събраната екологична тор ще бъде използвана за наторяване на паркове и градини на територията на общината.

Естествените торове ще се използват безплатно и от земеделските производители в общината за обогатяване и подхранване на почвата.

Проектът, който е на стойност близо 360 000 лв., цели да доведе до намаляване на количествата битови отпадъци и рециклирането им.

За целите на инициативата е купен и камион, който ще събира готовия компост, но ще се използва от общината и за други дейности. Мултифункционалният автомобил ще събира и строителни отпадъци, ще разполага и с цистерна за гасене на пожари и миене на улиците.

Related Articles

Обсъдиха разширяването на Столичния околовръстен път от бул. България“ до АМ „Струма“

Необходимите действия във връзка с разширяването на Столичния околовръстен път между бул. „България“ и автомагистрала „Струма“ обсъдиха на среща министърът на регионалното развитие и...

Подписаха нови 57 споразумения за финансиране на общински проекти

Министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Виолета Коритарова подписа нови 57 споразумения за финансиране на обекти със средства от бюджета по Инвестиционната програма...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ