7 C
Пловдив
петък, април 19, 2024

Започна строителството на два пътни надлеза в жп участъка Черноград – Българово

Дадоха старт на строителните дейности на още два нови пътни надлеза по жп линията Пловдив – Бургас. Съоръженията са част от мащабния проект за премахването на железопътните прелези и замяната им с пресичания на две нива по въпросното направление.

Целта на проекта е да се гарантира максимална безопасност при пресичанията на пътна и железопътна инфраструктури и да се минимизира риска от инциденти на тези места. Това ще доведе и до възможността за по-голяма скорост на движение на влаковете и безопасно и комфортно пътуване за пътниците по жп линия Пловдив – Бургас.

Успешната реализация на проекта ще допринесе за достигане на европейските стандарти в съответствие с политиката на ЕС и стабилното развитие на Транс-европейските транспортни мрежи.

„Проектиране и изграждане на 2 нови пътни надлези на км 253+520 и км 260+921 в участъка Черноград – Българово“ е част от мащабния проект „Рехабилитация на железопътната линия Пловдив-Бургас, Фаза 2“ и се осъществява със съфинансиране от Кохезионен фонд, чрез ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура” 2014-2020. Изпълнител на договора е ДЗЗД „ИНЖЕНЕРИНГ 2019“, а неговата стойност – 6 303 659,75 лв. без ДДС.

Related Articles

Нова детска градина в кв. „Малинова долина“ в София отвори врати

Започнаха заниманията на децата в четири групи в новата детска градина в кв. "Малинова долина" в София. Тя е реализирана върху общински имот с...

Одобриха визията за новата многофункционална зала в Казанлък

Проектанти на спортното съоръжение са "Киряков Архитекти" Одобриха визията и функционалността на новата спортна зала, която предстои да бъде изградена в Казанлък. На обсъждането на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ