7 C
Пловдив
вторник, февруари 27, 2024

Влагат 221 млн. лв. в саниране на административни сгради

Над 221 млн. лв. ще бъдат вложени за саниране и внедряване на мерки за енергийна ефективност в административни сгради в страната. Инвестицията е от Националния план за възстановяване и устойчивост и е насочена към обекти на държавните и общински администрации, Районни служби „Пожарна безопасност и защита на населението”, Районни управления към Министерството на вътрешните работи, Министерството на земеделието и храните, Министерството на здравеопазването и др. Средствата се осигуряват от МРРБ, което е Структура за наблюдение и докладване по инвестиция „Подкрепа за обновяване на сградния фонд“.

След извършена проверка и оценка на проектите се публикуват одобрените и отхвърлените предложения за изпълнение на инвестиции по процедурата BG-RRP-4.020 „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на публичен сграден фонд за административно обслужване, култура и спорт“ в частта административни сгради.

Одобрени са проекти за саниране на административни сгради на 79 общини. Част от тях са защитили ремонта на повече от една сграда, включително и на кметства в селата.

Мярката цели сградите да постигнат клас на енергопотребление минимум клас „В“ и да спестяват минимум 30% от първична енергия.

Сред допустимите дейности по проектите са текущ ремонт за въвеждане на мерки за енергийна ефективност, осигуряване на достъпна среда и изграждане на хибридна фотоволтаична система за производство на електроенергия за собствени нужди и др.

Списъкът на предложените за финансиране и на отхвърлените предложения за изпълнение на инвестиции за административни сгради, е наличен на електронен адрес: https://2020.eufunds.bg/bg/0/0/EvalSessionResult/Show?resultId=1uqG2U0wssqJnWqMh94NhQ%3D%3D&resultType=2vPCjUHWYklcGk8qCLK9dA%3D%3D.

Related Articles

Обсъждат концепцията за интегрирано териториално развитие на Лом, Димово и Оряхово

На 23 февруари в Лом ще се проведе обществено обсъждане на концепцията за интегрирано териториално развитие на Лом, Димово и Оряхово. Срещата се организира...

Община Смолян превръща изгоряло училище в Младежки център

Община Смолян планира да превърне изгорялата сграда на бившия техникум по дървообработване в Младежки център. Проектът, който вече е одобрен, ще се финансира със...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ