13 C
Пловдив
неделя, април 14, 2024

Велосипеди под наем за придвижване в Силистра

Жителите и гостите на Силистра вече могат да наемат конвенционални и електрически велосипеди, закупени по проект „Екологично чист транспорт в трансгранична зона Наводари – Силистра“.

Желаещите трябва да получат специална карта от новото гише „Вело-Силистра“ в общинския информационен център. Изискват се лични данни и депозит в размер на 10 лева. При връщане на картата и отчетен в системата върнат велосипед, депозитът се възстановява. Всяка велостанция разполага с електрическо информационно табло, което дава подробни видео инструкции за отключване и заключване на велосипедите.

От община Силистра отправят призив към желаещите да бъдат отговорни и съвестни при използването на велосипедите и да спазват правилата за движение по пътищата. Забранява се движението по непригодни за движение пътища, поляни, градини и др., както и напускането на границите на град Силистра.

Проектът „Екологично чист транспорт в трансгранична зона Наводари – Силистра“ започна през април 2018 година. Общата европейска финансова помощ е 7 896 727,80 евро, като средствата за община Силистра са 3 062 136 евро. Закупени са 60 велосипеда, от които 30 са електрически. За тях е предвидена станция за зареждане. Построен е соларен паркинг с две места за зареждане на електромобили. Със средства по проекта беше ремонтиран 500-метров участък от централна улица в града.

Related Articles

Започва почистването на р. Марица в Пловдив

Започва дългоочакваното почистване на река Марица в Пловдив. Дейностите ще бъдат изпълнени от софийската фирма „БКС – Озеленяване“. Срокът е 90 дни. Работата е...

Сливен с новоизградена улица

Изграждането на новата улица между булевардите „Бургаско шосе“ и „Хаджи Димитър“ е към приключване, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. Остават довършителни работи и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ