8 C
Пловдив
петък, март 1, 2024

Велоалея и нови стълбища водят към монумента на Богородица в Хасково

Завърши ремонтът на подхода към монумента на Света Богородица с Младенеца в Хасково. По достъпно и социализирано е и едно от любимите места за отдих, разходка и спорт- Ямача. Изкачването на зоната вече е по- лесно и става от няколко места . Напълно обновени са централните стълбища, възстановени са тези във вътрешността, които от години бяха компрометирани и обрасли с растителност. Изградени са нови беседки и пейки. Има площадка за фитнес на отрито, а велоалея води до стадиона. Монтирани са осветление, нови парапети, възстановени са арки и е положена нова растителност.

1.3 млн. лв. са вложени в дейностите по реновиране на инфраструктурата в района. Средствата са от ОП „Региони в растеж“, националния и общинския бюджет. Подходът към Ямача не бе ремонтиран от 70-те години на миналия век. Преди около 10 г. бе изготвен проект, който обаче не получи финансиране.

Монументът „Света Богородица с Младенеца“ с внушителните си 32.8 метра височина е вписан в книгата на рекордите „Гинес“.

Related Articles

Летище Русе с удостоверение за експлоатационна годност

В следващите 12 месеца предстои изработването на Генерален план на дружеството Главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация“ (ГД ГВА) издаде на „Еърпорт Русе“ удостоверение за експлоатационна...

Киоски информират туристите за забележителностите в Панагюрище

Интерактивни устройства с екран и интерфейс ще обслужват гражданите и гостите на Панагюрище. Така наречените киоски вече са монтирани и ще предоставят различна информация...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ