12 C
Пловдив
четвъртък, април 25, 2024

Финансират проекти по програмата за достъпна жилищна среда

Срокът за подаване на предложенията е до 24.04.2023 година

Министерството на труда и социалната политика (МТСП) обяви началото на кампанията за набиране на проектни предложения за кандидатстване по “Националната програма за достъпна жилищна среда и лична мобилност”- 2023 г.

Програмата цели изграждането на достъпна среда в съществуващи жилищни сгради и прилежащите им пространства за хора с увреждания и осигуряването на личната им мобилност. Тя се състои от два компонента:

Компонент 1 „Достъпна жилищна среда” предлага финансиране до 100 000 лв. за изграждане и монтиране на рампи, подемни платформи и асансьори, които улесняват придвижването на хората с увреждания.

Компонент 2 „Лична мобилност” предоставя до 8000 лв. безвъзмездна помощ за приспособяване и преустройство на лек автомобил (МПС) за хора с трайни увреждания и монтирането на помощни съоръжения за достъпност на инвалидни колички. Програмата включва като допустима дейност закупуването на моторно превозно средство, приспособено за шофиране с трайни увреждания, както и средства за преминаване на шофьорски курс.

Срокът за подаване на проектни предложения е до 24.04.2023 г. включително. Очаква се от всички одобрени кандидати да завършат и отчетат проектите си до края на годината.

Related Articles

Първата градска градина в България, създадена 1878 г. в Пловдив, грейва след основен ремонт

От 19 до 21 април ще бъдат празниците за официалното откриване на обновения парк Церемонията по откриването на обновения парк в Пловдив, който е Първата...

Втори сме по ръст на цени на жилищата в ЕС

На фона на охлаждането на имотния пазар в редица европейски държави у нас цените на имотите продължават да растат. Според Евростат България е на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ