34 C
Пловдив
понеделник, юли 15, 2024

Велико Търново: Нова организация на движението в Деня на независимостта

Във връзка с честването на 115 години от обявяване на Независимостта на България и свързаните с празника културни и обществени събития във Велико Търново се въвежда временна организация на движението, както следва:

На 21.09.2023 г. /четвъртък/ се затваря за движение и паркиране на пътни превозни средства ул. „Васил Левски” в участъка от студентски стол до кръстовището с ул. „Христо Ботев“ за времето от 15,30 ч. до 18,30 ч. във връзка с откриване на XVI Международен фестивал на военните оркестри и дефиле на участниците в него.

„Организация на движението, паркинги и гаражи” ЕООД гр. Велико Търново ще освободи от паркирали пътни превозни средства ул. „Васил Левски” в участъка от студентски стол до Община Велико Търново от 15,30 ч. до приключване на събитието.

На 22.09.2023 г. /петък/ във връзка с реализацията на прояви предвидени в програмата за честване на 115–та годишнина от обявяване на Независимостта на България се затварят за движение и паркиране на пътни превозни средства, както следва:

*пл. „Цар Асен І”; ул. „Климент Охридски” от църквата „Св. 40 мъченици” до пл. „Цар Асен І”; ул. „Иван Вазов” и ул. „Никола Пиколо” за времето от 07,30 ч. до 21,00 ч. или до приключване на събитието във връзка с изпълнение на празничната програма.

*пл. „Велчова завера”, ул. „Стефан Стамболов” и ул. „Независимост” до пл. „Майка България“ за времето от 11,00 ч. до 14,30 ч. за провеждане на празнично шествие и дефилир на участниците в XV Международен фестивал на военните оркестри.

*ул. „Васил Левски” в участъка от студентски стол до кръстовището с ул. „Христо Ботев“, ул. „Христо Ботев“ в участъка от кръстовището с ул. „Седми юли“ до кръстовището с ул. „Васил Левски“ за времето от 11,30 ч. до 14,30 ч. или до приключване на мероприятието във връзка с полагане на гирлянди на паметник „Майка България“.

*ул. „Васил Левски” в участъка от студентски стол до кръстовището с ул. „Христо Ботев“, ул. „Христо Ботев“ в участъка от кръстовището с ул. „Седми юли“ до кръстовището с ул. „Васил Левски“, ул. „Стефан Стамболов“, ул. „Независимост“ до кръстовището с ул. „Христо Ботев“, ул. „Христо Караминков“ и ул. „Опълченска“ от 16,30 ч. до приключване на събитието във връзка с празничната програма.

Във връзка с реализацията на 3D Mapping show „Величието на Асеневци” на 23.09. 2023 г. /събота/ се затваря за движение на пътни превозни средства и освобождава от паркирали МПС следните територии:

Пътният подход от участъка около хълма Света гора към ХГ „Борис Денев” и ул. „Васил Левски“ от студентски стол до кръстовището с ул. „Христо Ботев“, ул. „Христо Ботев“ в участъка от кръстовището с ул. „Седми юли“, ул. „Независимост, ул. „Стефан Стамболов“, ул. „Христо Караминков“, ул. „Опълченска“, ул. „Генерал Гурко“, ул. „Хаджи Димитър“, ул. „Митрополит Панарет Рашев“, ул. „Велчо Джамджията“, ул. „Иван Вазов“, ул. „Никола Пиколо“ до площад „Цар Асен I“ за времето от 18,00 ч. до 23,00 ч. или до приключване на мероприятието.

Ще бъде осигурен пропускателен режим за пешеходци на Стамболовия мост.

Във връзка с историческа възстановка „Посрещане на Княз Фердинанд на гара Трапезица и обявяване Независимостта на България“ в град Велико Търново се въвежда временна организация на движението на 23.09.2023 г. /събота/, като се затваря за движение на пътни превозни средства улица „Дервеня” в участъка от кръстовището с улица „Ксилифорска“ и Републикански път III-514 до сградата на гара Трапезица, за времето от 08:00 ч. до 10:30 ч.

Related Articles

Зона за отдих и спорт ще правят в пловдивското село Брестник

С решение на правителство се променя статутът на имот в село Брестник от публична на частна държавна собственост и се прехвърля в собственост на...

КАБ алармира за неприемливи условия на обществена поръчка в Бургас

Камарата на архитектите в България (КАБ) настоява да бъде прекратена обществената поръчка за сключване на рамково споразумение за „Изработване и/или преработка на инвестиционни проекти...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ