15 C
Пловдив
вторник, февруари 27, 2024

Велико Търново: Болницата възстановява хеликоптерната си площадка

Болница “Д-р Стефан Черкезов” във Велико Търново възстановява хеликоптерната си площадка. Съоръжението се очаква да е готово до края на февруари догодина, информира БНР. Министерството на здравеопазването отпуска за целта 120 хиляди лева . Хеликоптерната площадка на областната болница е функционирала ефективно до началото на 90-те години на миналия век.

Извършва се вече проектиране, предстоят строителни дейности в началото на 2024-а година.

“Може да стане много бързо, защото ще бъде рехабилитация. Нашата площадка има масивен фундамент. Тя трябва да бъде приведена в европейските изисквания. Ще бъде сертифицирана като вертолетно летище за спешна медицинска помощ по въздух”, уточни д-р Даниел Илиев от здравното заведение.

Летателната площадка е 40 на 40 метра. Във Великотърновската болница медицински хеликоптер няма да домува, затова няма да се стори хангар.

Related Articles

Започва строителствотото на 7 пътни съоръжения в Старозагорско

6 надлеза и 1 подлез ще бъдат изградени на територията на Община Стара Загора. Това съобщи генералният директор на НКЖИ инж. Мария Генова по...

Младежи ще изграждат пътека за планинско колоездене във Велики Преслав

Проект на Open Space Foundation 2024 цели да помогне на младежи от Велики Преслав да изградят пътека за планинско колоездене в района. За това...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ