20 C
Пловдив
четвъртък, юни 20, 2024

Велико Търново: Болницата възстановява хеликоптерната си площадка

Болница “Д-р Стефан Черкезов” във Велико Търново възстановява хеликоптерната си площадка. Съоръжението се очаква да е готово до края на февруари догодина, информира БНР. Министерството на здравеопазването отпуска за целта 120 хиляди лева . Хеликоптерната площадка на областната болница е функционирала ефективно до началото на 90-те години на миналия век.

Извършва се вече проектиране, предстоят строителни дейности в началото на 2024-а година.

“Може да стане много бързо, защото ще бъде рехабилитация. Нашата площадка има масивен фундамент. Тя трябва да бъде приведена в европейските изисквания. Ще бъде сертифицирана като вертолетно летище за спешна медицинска помощ по въздух”, уточни д-р Даниел Илиев от здравното заведение.

Летателната площадка е 40 на 40 метра. Във Великотърновската болница медицински хеликоптер няма да домува, затова няма да се стори хангар.

Related Articles

Пак нови разписания и маршрути на влакове заради ремонта на гара София

От понеделник - 17 юни, влизат в сила промени в разписанията и маршрутите на някои влакове, други няма да се движат, но пътниците ще...

Правят 11 индустриални зони в Северна България

Ще бъдат финансирани с близо 207 млн. лв. от Плана за възстановяване Министерството на иновациите и растежа ще подкрепи развитието и изграждането на общо 11...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ