9 C
Пловдив
сряда, ноември 29, 2023

Бъдещето на „КвАРТал“ в София обсъждат жителите му

Предстои среща за Бъдещето на „КвАРТал“ в София с жителите му. Тя е на 10 декември от 11:00 часа в Дома на киното, информират организаторите. Инициативата за творчески „КвАРТал“ на София се развива вече 7-а година. Зоната обхваща уличките между четирите булеварда „Дондуков“, „Мария Луиза“, „Сливница“ и „Васил Левски“ , позната на старите софиянци като някогашния еврейски и търговски квартал. Сред бохемите е известен още като квартал на червените фенери – мястото, където всяка къща крие история и някоя значима личност. Място на занаяти, творци и интелектуалци, събрало различни епохи и огромно наследство. Място, наситено с най-много паметници на културата в район „Оборище“, ключово за София.

Какво е настоящето и бъдещето на района, какво искат да запазят и какво да се промени там – това са част от темите, които организаторите на проекта „КвАРТал“ ще обсъдят с жителите.

„Колкото сме повече, толкова сме по-силни в борбата за по-добра градска среда. Нека застанем и поставим открито тези и други въпроси, съберем подписки и си върнем обратно града на хората“, казват инициаторите на срещата.

Related Articles

Отпускат още 400 000 лв. за ремонт на Рилския манастир

Със свое постановление правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерство на културата за 2023 г. в размер на 400 000 лв. за финансова...

Скулпторът Н. Настев е победител в конкурса за изграждане на монумент на Кирил и Методий

Проектът на старозагорския скулптор Наско Настев е победител в конкурса за цялостно обемно-пространствена концепция за изграждане на паметник на светите братя Кирил и Методий....
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ