14 C
Пловдив
понеделник, май 20, 2024

Бъдещето на „КвАРТал“ в София обсъждат жителите му

Предстои среща за Бъдещето на „КвАРТал“ в София с жителите му. Тя е на 10 декември от 11:00 часа в Дома на киното, информират организаторите. Инициативата за творчески „КвАРТал“ на София се развива вече 7-а година. Зоната обхваща уличките между четирите булеварда „Дондуков“, „Мария Луиза“, „Сливница“ и „Васил Левски“ , позната на старите софиянци като някогашния еврейски и търговски квартал. Сред бохемите е известен още като квартал на червените фенери – мястото, където всяка къща крие история и някоя значима личност. Място на занаяти, творци и интелектуалци, събрало различни епохи и огромно наследство. Място, наситено с най-много паметници на културата в район „Оборище“, ключово за София.

Какво е настоящето и бъдещето на района, какво искат да запазят и какво да се промени там – това са част от темите, които организаторите на проекта „КвАРТал“ ще обсъдят с жителите.

„Колкото сме повече, толкова сме по-силни в борбата за по-добра градска среда. Нека застанем и поставим открито тези и други въпроси, съберем подписки и си върнем обратно града на хората“, казват инициаторите на срещата.

Related Articles

Черноморието в готовност за летния сезон. Летище Бургас с нови линии и чартъри

На работна среща в Бургас институции, кметове и екип от министерството обсъдиха готовността за успешното и спокойно протичане на туристическия сезон по Южното Черноморие....

Варна: Монтират нова чешма с минерална вода в кв. „Младост“

Предстои в конструкцията да се вгради и барелеф на Капитан Петко войвода Конструкцията на нова чешма с минерална вода е монтирана в кв. "Младост" във...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ