16 C
Пловдив
четвъртък, март 28, 2024

Бъдещето на „КвАРТал“ в София обсъждат жителите му

Предстои среща за Бъдещето на „КвАРТал“ в София с жителите му. Тя е на 10 декември от 11:00 часа в Дома на киното, информират организаторите. Инициативата за творчески „КвАРТал“ на София се развива вече 7-а година. Зоната обхваща уличките между четирите булеварда „Дондуков“, „Мария Луиза“, „Сливница“ и „Васил Левски“ , позната на старите софиянци като някогашния еврейски и търговски квартал. Сред бохемите е известен още като квартал на червените фенери – мястото, където всяка къща крие история и някоя значима личност. Място на занаяти, творци и интелектуалци, събрало различни епохи и огромно наследство. Място, наситено с най-много паметници на културата в район „Оборище“, ключово за София.

Какво е настоящето и бъдещето на района, какво искат да запазят и какво да се промени там – това са част от темите, които организаторите на проекта „КвАРТал“ ще обсъдят с жителите.

„Колкото сме повече, толкова сме по-силни в борбата за по-добра градска среда. Нека застанем и поставим открито тези и други въпроси, съберем подписки и си върнем обратно града на хората“, казват инициаторите на срещата.

Related Articles

Строят закрит плувен басейн с минерална вода в Джебел

Закрит плувен басейн с полуолимпийски размери ще има в Джебел. Прогнозната стойност на обществената поръчка за изграждане на съоръжението е 1 735 375 лева...

Стартира информационен сайт за въвеждане на еврото у нас

Министерството на финансите стартира информационен сайт, посветен на въвеждането на еврото в България. Целта на електронната страница е да бъде полезен и сигурен източник...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ