29 C
Пловдив
четвъртък, юни 13, 2024

Боровец първи сред най-евтините ски курорти за британците в Европа

Българският ски курорт Боровец е обявен за най-изгодната дестинация в Европа за британските скиори, обяви с най-новото си проучване „Пост Офис Травъл Мъни“ (Post Office Travel Money). Резултатът е на базата на мониторинг на 32 европейски курорта, сравнявайки цените им за основни компоненти на ски ваканция – едноседмична лифт карта, ски оборудване, шест обяда и обучение в ски училище, пише „Дейли мейл“.

Турист на Боровец трябва средно да заплати за изброените услуги 506 бр. лири, с което българският курорт се нарежда на първо място сред най-евтините за британците ски дестинации в Европа. На второ място е италианският Бардонекия, за който британец ще трябва да отдели 512 бр. Лири. Третото място остава за друг български курорт – Банско, който ще струва 537 бр. лири на желаещите да карат там ски.

На другия край на скалата – най-скъпият планински курорт в Европа е швейцарският Цермат, струващ 1367 бр. лири за едноседмичен престой.

Въпреки че Боровец и Банско заемат съответно 1-во и 3-то място сред най-евтините курорти в класацията, експертите отчитат, че спрямо миналата година сега цените в тях са скочили, съответно с 12,8 на сто и 7 на сто.

Когато става въпрос за семейни ски ваканции, Банско е обявен за най-изгоден за британците – подобно на миналата година – с цена от 1547 бр. лири. за четиричленно семейство.

Related Articles

Безплатно: Събират опасни отпадъци от домакинствата в Асеновград

Кампания за безвъзмездно предаване на опасни отпадъци организира кметството в Асеновград, съобщават от администрацията. Акцията ще се проведе тази събота – 15 юни, от 11...

Община Асеновград минава на екологичен транспорт

Община Асеновград сключи договор с фирмата изпълнител за доставка на електробуси. Финансирането е осигурено по процедура „Екологосъобразна мобилност“ на Националния план за възстановяване и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ