15 C
Пловдив
четвъртък, април 18, 2024

Близо 300 000 бутилки за рециклиране предадоха габровци през 2022г.

През 2022 г. габровци са предали 299 053 пластмасови бутилки и алуминиеви кенчета, чрез вендинг системата за обратно приемане, отчита информативната платформа за благоустрояване и озеленяване на Община Габрово.

С изключителен ентусиазъм и отговорно отношение към природата гражданите продължават каузата да разделят отпадъците си и да ги предават чрез вендинг системата за обратно приемане на пластмасови бутилки и алуминиеви кенчета.

Системата включва два вендинг автомата, намиращи се в спортна зала „Орловец“ и спортен комплекс „Христо Ботев“. След всяко предаване на опаковки, устройствата издават талон, с който потребителите събират точки, а точките се превръщат в награди. В списъка с поощрения има предметни награди, ваучери за спортни бази и културни институции, както и превозни документи за градския транспорт.

Поради огромния интерес някои от наградите вече са изчерпани, но списъкът им се актуализира всеки месец с нови. В резултат на обявената от Община Габрово покана за партньорство, към инициативата до този момент се присъединиха 10 партньора от местния бизнес и институции.

Related Articles

С научен форум отбелязват Международния ден за опазване на недвижимото културното наследство

Национална научна конференция под наслов „Културното наследство на Тутракан и неговото място в добруджанската история“ ще се проведе на 18 и 19 април в...

В Бургас изкачват 14-етажна сграда за Деня без асансьори

С изкачване на 14-етажна сграда в Бургас ще бъде отбелязан Денят без асансьори. Това ще се случи на 14 април в хотел "Парк". Общо...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ