4 C
Пловдив
петък, декември 8, 2023

Безплатно: Над 14 000 домакинства подменят старите си печки с климатици в София

14 000 домакинства ще получат безплатна подмяна на отоплителните си уреди в София, информират от отдел „Екология“ на столична община.

Монтажната дейност на нови климатици в кв.“Овча купел“ вече започна. С това стартира изпълнението на програмата за подмяна на старите печки на твърдо битово гориво с по-екологични отоплителни уреди. В предишни периоди са монтирани над 6 хиляди уреда в София. Всяко домакинство има право да кандидатства за до три уреда в зависимост от площта на жилището.

Подмяната на отоплителните уреди е една от мерките, свързани с чистотата на въздуха. Столична община постоянно се бори с мръсния въздух, но за него допринасят и атмосферните влияния, коментират от администрацията.

Related Articles

Жителите на Банско решават кои да са приоритетите за развитие на града

Кметът на Банско Стойчо Баненски инициира онлайн анкета, в която жителите на общината да посочат кои са техните приоритети за развитието на града и...

Ремонтът на пречиствателна станция „Ясна поляна“ ще приключи в края на 2024-а

Аварийната реконструкция на пречиствателната станция на язовир „Ясна поляна“ ще приключи в края на следващата година. Това обявиха на съвместен брифинг областният управител на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ