15 C
Пловдив
неделя, май 19, 2024

Безплатно: Над 14 000 домакинства подменят старите си печки с климатици в София

14 000 домакинства ще получат безплатна подмяна на отоплителните си уреди в София, информират от отдел „Екология“ на столична община.

Монтажната дейност на нови климатици в кв.“Овча купел“ вече започна. С това стартира изпълнението на програмата за подмяна на старите печки на твърдо битово гориво с по-екологични отоплителни уреди. В предишни периоди са монтирани над 6 хиляди уреда в София. Всяко домакинство има право да кандидатства за до три уреда в зависимост от площта на жилището.

Подмяната на отоплителните уреди е една от мерките, свързани с чистотата на въздуха. Столична община постоянно се бори с мръсния въздух, но за него допринасят и атмосферните влияния, коментират от администрацията.

Related Articles

Без хипермаркети и шумни заведения в жилищни сгради

Пуснаха нова наредба за обществено обсъждане Нова наредба за устройството на урбанизираните територии предвижда какви точно търговски обекти могат да се откриват в жилищни сгради....

АПИ обяви обществена поръчка за строителен надзор при укрепване на 15 свлачища

Агенция „Пътна инфраструктура“ обяви обществена поръчка за строителен надзор при укрепване на 15 свлачища по републиканската пътна мрежа. Индикативната й стойност е 3 723...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ