27 C
Пловдив
петък, юни 14, 2024

Безплатно: Над 14 000 домакинства подменят старите си печки с климатици в София

14 000 домакинства ще получат безплатна подмяна на отоплителните си уреди в София, информират от отдел „Екология“ на столична община.

Монтажната дейност на нови климатици в кв.“Овча купел“ вече започна. С това стартира изпълнението на програмата за подмяна на старите печки на твърдо битово гориво с по-екологични отоплителни уреди. В предишни периоди са монтирани над 6 хиляди уреда в София. Всяко домакинство има право да кандидатства за до три уреда в зависимост от площта на жилището.

Подмяната на отоплителните уреди е една от мерките, свързани с чистотата на въздуха. Столична община постоянно се бори с мръсния въздух, но за него допринасят и атмосферните влияния, коментират от администрацията.

Related Articles

За 1.4 млн. лв.: Обновяват лекоатлетическата писта в Стара Загора

Ремонтът трябва да приключи на 30 юни 2025 г. Започна основният ремонт на лекоатлетическата писта на тренировъчния стадион „Берое“ в Стара Загора, съобщиха от пресцентъра...

Пак нови разписания и маршрути на влакове заради ремонта на гара София

От понеделник - 17 юни, влизат в сила промени в разписанията и маршрутите на някои влакове, други няма да се движат, но пътниците ще...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ