13 C
Пловдив
петък, май 3, 2024

Изграждат многоетажен паркинг в столицата

Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев и изпълнителният директор на Фонда за устойчиви градове Надя Данкинова подписаха договор за дългосрочен инвестиционен заем за изграждането на надземен етажен паркинг до пазара „Ситняково“ в район „Слатина“.

Одобреното финансиране е в размер на 4 600 000 лв., от които 2 714 000 лв. са от Европейския фонд за регионално развитие по ОП „Региони в растеж“ 2014-2020″, предоставено чрез Фонд мениджър на финансови инструменти в България. Общият бюджет на проекта е 6,6 млн. лв., като останалите средства са осигурени от „Пазари Изток“ ЕАД, които имат ангажимент по изграждането и стопанисването на паркинга.

На първото ниво на многоетажното съоръжение ще има паркинг и товарна зона с 49 места, рампа за зареждане на зеленчуков сектор. Второто ниво ще е междинно и ще спомага за обиране на денивелацията на терена. То ще бъде с 19 паркоместа, 16 от тях са предвидени за зарядни станции за електрически автомобили.

На ниво 3 ще има паркинг за 45 автомобила, а на ниво 4 – за 47 коли, както и зона за организиране на събития.

На ниво 5 е предвиден спортен комплекс с две зали за фитнес от 276 кв.м, съблекални, кафене и рецепция, както и спортно игрище.

Очаква се скоро да приключат съгласувателните процедури и да се пристъпи към избор на изпълнител.

Related Articles

През тази година: Ремонтират знакови сгради в Стара Загора

Знакови сгради в Стара Загора ще подлежат на ремонт през тази година. Това стана ясно по време на пресконференция дадена от кмета на общината...

Добрият пример на Испания: Закон за качеството на архитектурата

Арх.Иняки Карнисеро представи нормативния документ на кръгла маса в София Новият испански Закон за качеството на архитектурата бе представен на кръглата маса „Практикуване на професията...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ