10 C
Пловдив
сряда, февруари 28, 2024

АПИ прекрати договора на фирмата, поддържаща пътища в Бургаска област

Областното пътно управление поема аварийно дейността до избора на нов изпълнител

Агенция „Пътна инфраструктура“ прекрати договора с дружеството „БГ НОВА“, поддържащо републиканските пътища в област Бургас, съобщиха от пътната агенция.

Прекратяването му е по искане на Областната управа в Бургас поради системно неизпълнение в срок и с необходимото качество на възложените дейности, поети по Договор №РД-37-87/09.11.2022 г. и свързани със зимното поддържане и възстановителни работи при аварийни ситуации по републиканските пътища в областта.

До сключването на нов договор с друг изпълнител дейностите при аварийни ситуации се поемат от Областното пътно управление.

Последният пример е от 18 и 19 ноември 2023 г., когато дружеството не предприе адекватни мерки за безопасното пътуване на шофьорите при зимни условия в бургаско.

Това доведе до затваряне на пътни участъци и блокирането на основни пътни артерии като път I-9 Обзор – Слънчев бряг – Бургас, път I-9 Бургас – Малко Търново, път III-208 Провадия – Айтос, път III-906 Оризаре – Каблешково през Дюлински проход и път III-6009 Миролюбово – Каблешково. Дружеството не е предоставило на Възложителя в регламентирания срок и Оперативен план за зимно поддържане на пътищата.

При тези обстоятелства законово договорът с фирмата изпълнител се прекратява и се предприемат спешни действия за сключването на нов договор с друг изпълнител. Прогнозната стойност на поръчката ще е около 12,4 млн. лв. без ДДС. До сключването на нов договор отстраняването на аварийно-възстановителни ситуации ще се осигурява от служителите на ОПУ-Бургас.

Related Articles

Лом инвестира 30 млн. лв. в инфраструктурни обекти

30 млн. лв. инвестира община Лом в инфраструктурни обекти през следващите 2 години. Финансирането се осигурява от държавния бюджет за изпълнението на четири важни...

Готов е Оздравителният план за столичния Завод за отпадъци

Готов е Оздравителният план на Столичното предприятие за третиране на отпадъци /СПТО/. Той е разработен след получения през януари...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ