27 C
Пловдив
вторник, април 16, 2024

Избраха фирма за разширението на АМ „Тракия” от София до Пловдив

Софийската фирма „ВИА – План” ЕООД е избрана от АПИ да извърши първата процедура за разширение на АМ „Тракия” от София до Пловдив. Компанията трябва да извърши оценка на въздействието върху пътната безопасност на магистралата в участъка София – Пловдив от км 0+000 до км 156+284.

Класираната фирма е дала най-ниска цена от 36 210 лева без ДДС сред други пет участници. Срещу нея тя трябва да изготви анализ на 156-километровото трасе. Трябва да обследва всички съоръжения – мостове, виадукти, пътни възели и тунели, както и отбивките по трасето.

Анализът върху пътната безопасност е задължителна преди реализирането на инвестиционно намерение за такъв клас пътища според новите европейски регламенти.

След като той бъде готов от АПИ може да стартират обществена поръчка за проектирането на съоръжението, а след това и за неговото строителство. В най-оптимистичния вариант това може да се случи до 3 години и да започне реалното разширение на магистралата.

Related Articles

Премахват незаконните каравани по морето

Проверките констатират и заграждане на земя Започват засилени проверки за незаконно разположени кемпери и каравани. Проверките ще са по плажните ивици по Южното Черноморие. На...

Строят модерна зала на Полигона на Столична община

"Осигурихме 700 000 лв. за изграждане на нова модерна зала за обучение в Полигона на общината в Панчарево. В нея ще се провеждат лекции...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ