7 C
Пловдив
понеделник, март 4, 2024

Избраха фирма за разширението на АМ „Тракия” от София до Пловдив

Софийската фирма „ВИА – План” ЕООД е избрана от АПИ да извърши първата процедура за разширение на АМ „Тракия” от София до Пловдив. Компанията трябва да извърши оценка на въздействието върху пътната безопасност на магистралата в участъка София – Пловдив от км 0+000 до км 156+284.

Класираната фирма е дала най-ниска цена от 36 210 лева без ДДС сред други пет участници. Срещу нея тя трябва да изготви анализ на 156-километровото трасе. Трябва да обследва всички съоръжения – мостове, виадукти, пътни възели и тунели, както и отбивките по трасето.

Анализът върху пътната безопасност е задължителна преди реализирането на инвестиционно намерение за такъв клас пътища според новите европейски регламенти.

След като той бъде готов от АПИ може да стартират обществена поръчка за проектирането на съоръжението, а след това и за неговото строителство. В най-оптимистичния вариант това може да се случи до 3 години и да започне реалното разширение на магистралата.

Related Articles

Кметове и министри участват в Общото събрание на НСОРБ

На 27 и 28 февруари в София се провежда Общото събрание на Националното сдружение на общините в Република България. То е първото след местните...

Временна организация на движението за 3 март

Във връзка с провеждането на тържествата за 3 март на връх Шипка се въвежда временна организация на движение по пътя Габрово – връх Шипка...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ