21 C
Пловдив
събота, май 25, 2024

Античният град Хераклея Синтика отвори врати за посетители

„Античният град Хераклея Синтика“ вече е отворен за посетители. Обектът е с впечатляваща визия, след като успешно се изпълни първият етап на проекта, изготвен и защитен за финансиране от Община Петрич.

Осигурена е достъпна среда за всеки турист, пристигнал да разгледа обекта. Музеят на открито представя археологическите находки по съвременен и атрактивен начин. Има обособени пешеходни алеи и платформи за наблюдение, направен е и лапидариум – изложени на открито артефакти – части от колони, капители, части от статуи и други архитектурни елементи. Реставрирано е и светилището на Немезида.

На територията на обекта работи и модерен посетителски център с две зали, подредена е и постерна постоянна експозиция, която показва културното и природно богатство в местността Рупите. Представена е също и историята на развитието на обекта от началото на разкопките преди 17 години. Оформени са места за отдих.

Сред атракционите на Хераклея Синтика са и реалистични фигури на хераклейци, които пресъздават сцена от живота в античния град.

Related Articles

Училище „Максим Горки“ в Стара Загора се разширява с нова пристройка

Осигурено е финансиране за изграждане на допълнителна сграда към Средно училище „Максим Горки“ в Стара Загора, информират от Общината. Разширението ще е в югозападната...

Хеликоптерната площадка до тунел „Железница“ вече с регистрация по HEMS

Хеликоптерното летище до тунел "Железница" на АМ "Струма" вече има регистрация по HEMS. ГД "Гражданска въздухоплавателна администрация" регистрира осмото вертолетно летище за спешната медицинска...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ