3 C
Пловдив
сряда, февруари 28, 2024

Айтос, Карнобат и Камено с общ зелен проект

Изграждане на зелени острови и спирки, монтиране на контейнери за компост са част от дейностите, които ще се реализират по проект, спечелен от общините Айтос, Камено и Карнобат. Финансирането е по програма „Опазване на околната среда и климатичните промени“, каза заместник-кметът на община Айтос Марияна Димова, цитирана от БНР.
Програмата се реализира по финансовия механизъм за европейско икономическо пространство и е съфинансирана от нашата държава. Водеща организация по проекта е Община Карнобат, която очаква покана за сключване на договора.
Общият бюджет на програмата е близо 15 млн. и 300 хиляди евро. Целта й е да подобри околната среда и да намали ефекта от замърсяването й.

Related Articles

Кметове и министри участват в Общото събрание на НСОРБ

На 27 и 28 февруари в София се провежда Общото събрание на Националното сдружение на общините в Република България. То е първото след местните...

Представят възможностите за участие в Програмата за трансгранично сътрудничество Гърция – България

Възможностите за кандидатстване с проекти по Програмата за трансгранично сътрудничество INTERREG VI-A „Гърция – България 2021 – 2027 г.“ ще бъдат представени на информационен...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ