20 C
Пловдив
петък, април 26, 2024

Стартира новата кампания на ПУДООС „Чиста околна среда“ 2024

Общини, кметства и учебни заведения могат да кандидатстват с проекти по новата кампания на ПУДООС „Чиста околна среда 2024“.

Допустимите бенефициенти са общини, кметства, кметски наместничества, училища, детски градини и Центрове за подкрепа на личностното развитие/Обединени детски комплекси.

За проекти на общини и кметства предвидените средства са до 15 000 лв. с ДДС, за проекти на училища, детски градини и ЦПРЛ/ОДК – до 7 500 лв. с ДДС. Всички кметове на кметства вече са запознати с възможностите за кандидатстване по процедурата.

На свое заседание Управителният съвет на Предприятието за управление на дейностите по опазване на околна среда /ПУДООС/ е приело да бъдат отпуснати средства в размер до 3 500 000 лв. общо за провеждане на Национален конкурс „Чиста околна среда – 2024 г.” за най-оригинален и екологично познавателен проект на тема „Обичам природата и аз участвам”.

Крайният срок за изпълнение на дейностите по одобрените проекти за общини и кметства е до края на м. ноември 2024 г., за училища, детски градини и ЦПРЛ/ОДК – до края на м. октомври 2024 г.

В класирането няма да бъдат включвани проекти на Заявители (кметства, кметски наместничества, райони на общини, училища, детски градини и Центрове за подкрепа на личностното развитие/Обединени детски комплекси), които са получили финансиране в Националната кампания „Чиста околна среда“ през 2022 г. и 2023 г.

Обявите за конкурса с критериите за участие са публикувани на електронната страница на МОСВ.

Related Articles

Парк „Развигор“ с декоративни арт пластики откриха в Севлиево

Севлиево има своя нов зелен оазис - парк "Развигор". Намира се между сградата на читалище „Развитие-1870” и хотел „Севлиево Плаза”. Паркът е съвместен проект...

Подписват споразумения с общините за проекти за близо 36 млн. лв.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Виолета Коритарова започна подписването на споразумения за финансиране на обекти със средства от държавния бюджет по Инвестиционната...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ