13 C
Пловдив
събота, април 27, 2024

Дигитализацията на строителния сектор – акцент на Националната конференция по транспортна инфраструктура

ХIII-та Национална конференция по транспортна инфраструктура ще се проведе от 1 до 3 октомври в Несебър. Основна цел на организаторите от Катедра „Пътища и транспортни съоръжения“ към УАСГ, Институт по транспортно строителство и инфраструктура и Националния комитет на България към Световната пътна асоциация(PIARC)-Сдружение „Български форум по транспортна инфраструктура“ е конференцията да бъде трибуна за обмен на иновативни идеи и решения в изграждането, поддържането и управлението на транспортната инфраструктура.

Акцентите тази година са върху дигитализацията на строителния сектор. Темата ще бъде развита от водещи български IT специалисти и представители на администрацията. Важен елемент са стратегиите и проблемите на общините, като в тази сесия участие ще вземат кметове и представители на НСОРБ.

Ще бъдат обсъдени и теми, свързани със строителство, поддържане, управление, финансиране на транспортната инфраструктура. Тази година ще бъде въведена нова сесия, насочена към взаимодействието между транспортната инфраструктура и финансовите, банковите и търговските сектори. Сесията се организира и ще се моделира от представител на Световната банка – Хатем Чахбани, старши специалист по транспорта. Участие ще вземат представители на финансови и банкови организации, представители на местната и държавната власт.

Форумът се провежда под патронажа на Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията, МРРБ и Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“.

 

Related Articles

МРРБ попълва състава на Съвета за развитие на Югозападен регион за планиране

Министерството на регионалното развитие и благоустройството стартира процедура за избор на представители на икономическия сектор и юридически лица с нестопанска цел (ЮЛНЦ) за общественополезна...

Разполагат контейнери за биоразградими отпадъци в Пирдоп

През месец май Община Пирдоп ще започне поетапно разполагане на кафяви контейнери за зелени и биоразградими отпадъци. За удобство на гражданите на съдовете ще...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ