2 C
Пловдив
неделя, декември 10, 2023

PORTICO – нова платформа за споделени знания за устойчиво градско развитие в ЕС

Новата платформа за споделяне на знания за устойчиво градско развитие в ЕС – Portico, ще бъде официално открита на 10 октомври. Това ще стане в рамките на Европейската седмица на регионите и градовете в Брюксел. Организатори са Европейската градска инициатива (EUI), в партньорство със Съвета на европейските и общини и региони (СЕОР) и редица инициативи, програми и организации, подкрепящи градското развитие в рамките на политиката на сближаване на ЕС. Тя съчетава знания и ресурси за продуктивни, зелени и справедливи градове.

ТРИТЕ ОСНОВНИ СТЪЛБА НА PORTICO:

Център на знанието: интегрира ресурси и инструменти, за да подпомогне градските специалисти в изграждането на техните знания и умения.

Градска панорама: преглед на основните органи, допринасящи за разработването и прилагането на политики и стратегии за устойчиво градско развитие в Европа.

Oбщността Portico: Обединява практици, политици, градски експерти, кметове и всеки, който се интересува от устойчиво градско развитие. Това е място за обмен на идеи и информиране за предстоящи събития.

Платформата ще се развива, отговаряйки на нуждите на потребителите и ще се допълва с нови модули. За присъединяване към нея е необходима регистриция.

Related Articles

Строежът на нова детска градина в Пловдив приключи, отваря през януари

Изграждането на новата детска градина „Каменица“ в район „Централен“ на Пловдив започна преди две години и вече е на етап оборудване и обзавеждане. Очаква...

Започва двудневен икономически форум в Пловдив

Дипломати, министри и експерти ще дискутират механизмите за регионално развитие и растеж Министри, дипломати и експерти пристигат в Пловдив на престижен двудневен форум на тема...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ