15 C
Пловдив
вторник, май 21, 2024

Български проект спечели тазгодишната награда Новия европейски Баухаус

Проектът „Паркът” или „ From Concrete to Culture“ на фондация „Колективът” спечели отличие на тазгодишното издание на наградите за намеси в градска среда „Нов европейски Баухаус“ в Брюксел. Той стана подгласник в направление „Нов европейски Баухаус за шампиони“ на категория „Възстановяване на чувството за принадлежност“.

В надпреварата се включиха над 500 проекта, от които 49 достиганаха до финала. Във всяка от категориите бяха отличени по един финалист (runner up) и един победител. Българският екип промени покрива в Бизнес парка в Младост и създаде възможност за срещи и разговори, а много необживяни пространства в сградата бях превърнати в ателиета.

Отличените получиха и финансова награда, за да продължат да развиват своята инициатива. Церемонията се състоя в залата в Кралския музей на изкуството и историята в Брюксел.

Related Articles

Община Карлово се включва в проекта за водородна долина

Кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов обсъди с ректора на Тракийския университет в Стара Загора проф. д-р Добри Ярков участието на Общината в проекта...

До 31-ви май: Ремонтират 20-метров участък от Дунав мост при Русе

До 31-ви май се променя организацията на движение в участък от Дунав мост при Русе за авариен ремонт на фуга на съоръжението. За извършването...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ