17 C
Пловдив
вторник, април 30, 2024

Български проект спечели тазгодишната награда Новия европейски Баухаус

Проектът „Паркът” или „ From Concrete to Culture“ на фондация „Колективът” спечели отличие на тазгодишното издание на наградите за намеси в градска среда „Нов европейски Баухаус“ в Брюксел. Той стана подгласник в направление „Нов европейски Баухаус за шампиони“ на категория „Възстановяване на чувството за принадлежност“.

В надпреварата се включиха над 500 проекта, от които 49 достиганаха до финала. Във всяка от категориите бяха отличени по един финалист (runner up) и един победител. Българският екип промени покрива в Бизнес парка в Младост и създаде възможност за срещи и разговори, а много необживяни пространства в сградата бях превърнати в ателиета.

Отличените получиха и финансова награда, за да продължат да развиват своята инициатива. Церемонията се състоя в залата в Кралския музей на изкуството и историята в Брюксел.

Related Articles

АПИ с проект за основен ремонт на над 16 км от пътя Етрополе – Златица

Агенция „Пътна инфраструктура“ кандидатства с проект за реконструкция на над 16 км от път II-37 Етрополе - Златица по Програма „Развитие на регионите“ 2021-2027....

Добрият пример на Испания: Закон за качеството на архитектурата

Арх.Иняки Карнисеро представи нормативния документ на кръгла маса в София Новият испански Закон за качеството на архитектурата бе представен на кръглата маса „Практикуване на професията...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ