14 C
Пловдив
четвъртък, май 9, 2024

Правят ОВОС на жп линията на границата със Северна Македония

За 28 март е насрочено да се направи Оценка за въздействието на околната среда (ОВОС) по проект за модернизация на жп линията Радомир-Кюстендил-Гюешево – границата със Северна Македония.

Възложител на проекта е Националната компания „Железопътна инфраструктура“. Линията е част от Коридор номер 8. Безвъзмездното съфинансиране на проекта е от Кохезионен фонд с над 19 милиарда лева.

Железопътната линия София – Перник – Радомир – Гюешево – граница със Северна Македония е с обща дължина 139 км. Проектната скорост варира от 70 до 100 км/ч, с някои ограничения от 40 до 75 км/ч. В участъка ще има 12 моста с обща дължина 251 метра и 6 прелеза.

Трасето Радомир – Гюешево е с обща  дължина 87.97 км, еднопътна, неелектрифицирана жп линия с междурелсие 1 435 мм.

Вече са направени съответните геодезически проучвания по трасето.

Related Articles

Инвестират близо 16 млн. лв. за развитие на туризма в пограничните региони на България и Северна Македония

В Министерството на регионалното развитие и благоустройството започва приемът на пълни проектни предложения по Териториалната стратегия на Програма ИНТЕРРЕГ VI-A ИПП България-Северна Македония 2021-2027...

1000 нови паркоместа ще има на Терминал 2 на летище София

Започва строителството на открит паркинг на Терминал 2 на летище София, който ще осигури 1000 нови паркоместа, съобщи заместник-министърът на транспорта и съобщенията Анна...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ