13 C
Пловдив
петък, май 17, 2024

Протест: София без градски транспорт в четвъртък

Работещи от столичния градски транспорт излизат на протест в четвъртък, информират от Федерацията на транспортните синдикати към КНСБ. Основното искане е за 30% увеличение на заплатите.

От 1 март най-късно трябва да има увеличение на заплатите, другият вариант е това да стане възможно най-рано след приемане на бюджета на София, категорични са организаторите на протеста.

Ниските възнаграждения са довели до недостиг на кадри в сферата, като освен шофьори, липсват механици, инженери, и обслужващ персонал, което води до твърде много извънреден труд. Заради това софиянци трябва да са подготвени, че в четвъртък няма да има градски транспорт във времето на протестите. Конкретни часове засега не са обявени.

Related Articles

Русе ще има нов парк

Проект за изграждането на нова зелена зона спечели община Русе. Той предвижда изграждането на парк в кв. „Здравец-Изток“ върху общински имот на бул. „Липник“...

Подменят опасните дървета при храм-паметник „Александър Невски“ с нови

По време на регулярните огледи за текущото състояние на дървесната растителност в София експерти на дирекция „Зелени системи“ са констатирали на площада при храм-паметника „Александър Невски“...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ