15 C
Пловдив
петък, май 3, 2024

Протест: София без градски транспорт в четвъртък

Работещи от столичния градски транспорт излизат на протест в четвъртък, информират от Федерацията на транспортните синдикати към КНСБ. Основното искане е за 30% увеличение на заплатите.

От 1 март най-късно трябва да има увеличение на заплатите, другият вариант е това да стане възможно най-рано след приемане на бюджета на София, категорични са организаторите на протеста.

Ниските възнаграждения са довели до недостиг на кадри в сферата, като освен шофьори, липсват механици, инженери, и обслужващ персонал, което води до твърде много извънреден труд. Заради това софиянци трябва да са подготвени, че в четвъртък няма да има градски транспорт във времето на протестите. Конкретни часове засега не са обявени.

Related Articles

Изградиха „Зелен коридор на здравето“ в столичен квартал

Приключи проектът за достъпна градска среда „Зелен коридор на здравето в „Надежда“, реализиран в рамките на проект URBiNAT. Целта на проекта е да насърчи...

Етнографският музей в Стария Несебър с нов облик

Приключи ревитализацията на Етнографския музей в Стария Несебър. Ремонтът на вътрешните пространства е извършен по Програма „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“. Отпуснатата финансовата помощ...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ