15 C
Пловдив
понеделник, май 20, 2024

Варна спира продажбата на общинска собственост и предвижда промяна на ОУП

Мерките целят овладяване на презастрояването в града

В настоящия ОУП на Варна е заложен висок коефициент на застрояване, затова в новия се предвижда по-ниски параметри. Това обаче ще отнеме не по-малко от две – три години, защото изискванията на закона са такива.

Другата мярка срещу презастрояване в града е спирането на продажбата на общинска собственост. По думите на кмета Благомир Коцев тази практика е била засилена в последните години – общинските терени да стават частни и върху тях да се строят кооперации.

В тази връзка акцентът на Община Варна ще бъде облагородяване на градската среда и подобряване на инфраструктурата чрез ремонт на улици, тротоари, осигуряване на повече места за паркиране. Вече са утвърдени 100 млн. лв. за проектиране и изграждане. Част от справянето с проблема е и прилагането на уличната регулация, особено в новите квартали като „Бриз“, „Изгрев“ и някои от вилните зони.

Related Articles

АПИ обяви обществена поръчка за строителен надзор при укрепване на 15 свлачища

Агенция „Пътна инфраструктура“ обяви обществена поръчка за строителен надзор при укрепване на 15 свлачища по републиканската пътна мрежа. Индикативната й стойност е 3 723...

13 май 2024 г – Ден на данъчна свобода!

134 дни тази година работим за държавната хазна Общо 134 дни работим за държавната хазна през 2024 г. Бюджетът за тази година залага консолидирани приходи...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ