22 C
Пловдив
неделя, април 28, 2024

Историческият музей в Габрово с обновена сграда и експозиция

През 2024 година Историческият музей в Габрово ще посрещне посетителите в обновена сграда и с нова експозиция. Тя ще бъде разположена на два етажа и ще представя местната история.

Ремонтът на една от най-забележителните сгради в Габрово се очаква да завърши до дни, след като преди повече от две години зданието беше затворено за реставрация и преустройство.

Инвестираните средства са на обща стойност 1 753 670 лв., като по-голямата част са осигурени чрез Европейския фонд за регионално развитие.

С помощта на модерните технологии постоянната експозиция на Историческия музей ще разказва местната история. В залата на Новото време посетителите ще могат да видят единственото фабрично знаме, запазено в български музей, както и първата българска банкнота.

В музея е обособена зала за работа с деца, отделено е пространство и за сувенирен щанд.

Related Articles

Варна: Акция за почистване на града на 27 април

Община Варна започва серия от кампании за почистването на морската столица. Първата от тях ще се проведе на 27 април, обявиха от администрацията. Акцент...

Готови са проектните задания за ремонт на два горнооряховски парка

След получени предложения от граждани вече са готови заданията за проектиране, във връзка с предстоящия ремонт на парковете „Христо Ботев“ и „Николай Панайотов“ в...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ